0 1938 شنبه 8 مرداد 10:43 دسته مطلب :ویژه منتخبین حاما در شوراها و مجلس کد مطلب : 3341
استان خوزستان را دریابیم

علی مجدم در گفتگو با اراده ملت عنوان کرد:

استان خوزستان را دریابیم

اراده ملت: چند سالی است استان خوزستان به علت دخالت های انسانی در محیط زیست، تغییر اقلیم، انتقال بین حوزه ی آب و تدوین سیاست های اشتباه در وزارت نیرو با بحران های خشک سالی، ریزگردها با منشاء داخلی و خارجی، کم آبی، خشک شدن تالاب ها و محدودیت کشت در کشاورزی مواجه شده است.

اراده ملت: چند سالی است استان خوزستان به علت دخالت های انسانی در محیط زیست، تغییر اقلیم، انتقال بین حوزه ی آب و تدوین سیاست های اشتباه در وزارت نیرو با بحران های خشک سالی، ریزگردها با منشاء داخلی و خارجی، کم آبی، خشک شدن تالاب ها و محدودیت کشت در کشاورزی مواجه شده است. در این رابطه پای صحبت علی مجدم دانش آموخته کشاورزی و عضو شورای مرکزی حزب و دبیر حزب در شهرستان اهواز نشستیم تا در این رابطه با ایشان گفتگوئی داشته باشیم.

آقای مجدم در حال حاضر وضعیت آب در استان خوزستان چگونه است؟

وضعیت آب چه برای مصارف خانگی و چه مصارف صنعتی و کشاورزی خوب نیست. مشکلات موجود باعث شده، علاوه بر اینکه آب شرب در خوزستان کیفیت لازم را نداشته باشد و شهروندان خوزستانی آب شرب خود را با صرف هزینه های زیاد (خرید دستگاه تصفیه آب خانگی یا خرید آب تصفیه شده) تهیه کنند، بلکه کشاورزی، صنعت و امنیت در خوزستان نیز به خطر افتد.

شما مشکل را در کجا میبینید؟

برابر با قانون توزیع عادلانه آب، آب پشت سدها متعلق به مردم و محیط زیست است ولی وزارت نیرو با ساخت سدهای بیشمار و تجمیع آب در پشت سدها این مالکیت قانونی را به نفع خود تصرف کرده، متاسفانه تفکر وزارت نیرو سد سازی است چون اعتبارت و بودجه ها را در آن میبیند؛ و در ادمه این سیاست غلط، دولت ها با بارگذاری های روز افزون بر آن، مصوبه توزیع عادلانه آب را به مصوبه حفاظت و صیانت از منابع آبی تبدیل کرده و اقدام به فروش آب می کند. در صورتی که برابر قانون، وزارت نیرو فقط حق فروش آبهای استحصالی را دارد نه آبی که مالکیت آن در اختیار کشاورز و محیط زیست است.

خیلی از فعالین زیست محیطی مدعی هستند که آب خوزستان باید در همین استان مصرف شود، نظر شما در این زمینه چیست؟

کاملا درست است. یکی دیگر از سیاست های اشتباه وزارت نیرو بعد از ساخت سد های بیشمار، انتقال بین حوزه ای آب از سرشاخه های کارون و برداشت از حقابه محیط زیست و انتقال آن به فلات مرکزی است که باعث ایجاد کانون های گرد و غبار در داخل کشور شده است. در واقع آب به جای طی کردن مسیر طبیعی خویش و ورود به رودخانه ها، به محلی رفته که وزیران در آن متولد شده اند. به عنوان مثال، توان حوزه آبریز زاینده‌رود یک و نیم میلیارد مترمکعب است ولی وزارت نیرو 2 و نیم میلیارد متر مکعب تخصیص داده است؛ یعنی توسعه کشاورزی و صنایع در استانهای کویری به بهای انتقال آب استان خوزستان. پشت این داستان آن وزیران، نماینده های مجلس یا سیاسیون هستند. باید پرسید وقتیکه سواحل جنوب و شمال وجود دارد تمرکز صنایع آب بر و انتقال آب به فلات مرکزی یعنی چه؟ متاسفانه وزارت نیرو بر خلاف اصول آمایش سرزمینی عمل می کند و این یعنی تعارض منافع در محیط زیست که باعث از بین رفتن محیط زیست در کشور شده است.

نمایندگان مجلس استان خوزستان که تعدادشان نیز کم نیست در این میان چه نقشی دارند؟

براساس قانون توزیع عادلانه آب، وزارت نیرو موظف به جبران خسارت کشاورزان، محیط زیست و تالاب ها است ولی در سایه کم کاری مسئولین استان به خصوص نمایندگان مجلس تاکنون فقط شاهد بهره برداری یا احداث تونل های عظیم برای انتقال آب از سرشاخه های کارون بودیم. با توجه به وضعیت کنونی منابع آب و مدیریت آن، نمی توان چشم انداز مناسبی برای خوزستان متصور کرد و در سال های آتی با توجه به تشدید تغییر اقلیم در کنار تداوم خشک سالی این شرایط بدتر می شود و این یعنی بیکاری و نارضایتی مردم خوزستان، مردمی که به شیوه های مختلف دین خود را به کشور پرداخت کرده اند.

در انتها شما چه توصیه ای در این زمینه دارید؟

در آخر کلام باید گفت، تصمیم گیری برای مدیریت علمی و کارامد منابع آب به خصوص، صنایع آب بر و کشاورزی به اندازه کافی در کشور به تعویق افتاده است و باید در این خصوص با مطالعات و تصمیمات علمی عاجل، تاخیر بوجود آمده را جبران کرد تا کشور در مسیر پیشرفت و توسعه قرار گیرد.

برچسب ها حاما اراده ملت احزاب خوزستان

آخرین اخبار

دوره مدیریت شهری پایدار

دوره آموزشی آشنایی با مدیریت شهری پایدار، ویژه توانمند سازی نامزد های هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر در کشور 

روز جهانی بدون کاغذ

روز جهانی بدون کاغذ، که هر سال در 6 نوامبر برگزار می‌شود، فرصتی است تا به اهمیت کاهش مصرف کاغذ و تاثیرات آن بر محیط زیست بیاندیشیم.

سه شنبه های گفت و گو

سه شنبه های گفت و گو موضوع: سوسیالیم یا لیبرالیسم

وقتی مطالبه ای باشد، دولت تلاش خواهد کرد تا پاسخی فراهم کند

دولت و جامعه متوجه شده اند که به نهاد های مدنی و نهاد های واسط نیاز دارند

نهمین جلسه مدیریت شهری پایدار حزب اراده ملت ایران برگذارشد.

نهمین جلسه مدیریت شهری پایدار حزب اراده ملت ایران در روز دوشنبه 7 آبان در بستر گوگل میت با تدریس مهدی صادقیها برگذارشد.

مجموعه چهار جلدی کتاب‌های سازوکار حزبی منتشر شد

مجموعه کتاب‌های سازوکار حزبی در آبان 1403 منتشر شد. این کتاب‌ها ترجمه سرکار خانم زهره رحیمی مشاور ارشد شورای مرکزی حزب اراده ملت ایران است که در انشارات این حزب منتشر می‌شود.

هشتمین جلسه مدیریت شهری پایدار حزب اراده ملت ایران برگذارشد.

هشتمین جلسه مدیریت شهری پایدار حزب اراده ملت ایران در روز شنبه 5 آبان در بستر گوگل میت با تدریس مهدی صادقیها برگذارشد.

هفتمین جلسه مدیریت شهری پایدار حزب اراده ملت ایران برگذارشد.

هفتمین جلسه مدیریت شهری پایدار حزب اراده ملت ایران در روز چهارشنبه 2 آبان در بستر گوگل میت با تدریس مهدی صادقیها برگذارشد.

همایش آینده نگری جوانان خوزستان با رنگ و بوی وفاق ملی

ستاد جوانان دکتر پزشکیان در خوزستان سه شنبه 1403/07/24در محل اتاق بازرگانی اهواز برگذار شد.

ششمین جلسه مدیریت شهری پایدار حزب اراده ملت ایران برگذارشد.

ششمین جلسه مدیریت شهری پایدار حزب اراده ملت ایران در روز دوشنبه 30 مهر در بستر گوگل میت با تدریس مهدی صادقیها برگذارشد.

ویژه منتخبین حاما در شوراها و مجلس