0 237 یکشنبه 24 دی 05:09 دسته مطلب :قلم حاما کد مطلب : 6574
چرا مردم تغییری حس نمی کنند؟

علی مجدم

چرا مردم تغییری حس نمی کنند؟

امروز ایران با انواع معضلات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و زیست محیطی مواجه است. كارشناسان در بسیاری از موارد درك خوبی از این معضلات و علت آنان داشته، راه حل هایی ارائه می كنند. اما این پیشنهادات مورد استقبال مقامات قرار نمی گیرند، گویی آنان علاقه ای به شنیدن آن راه حل ها ندارند.

امروز ایران با انواع معضلات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و زیست محیطی مواجه است. كارشناسان در بسیاری از موارد درك خوبی از این معضلات و علت آنان داشته، راه حل هایی ارائه می كنند. اما این پیشنهادات مورد استقبال مقامات قرار نمی گیرند، گویی آنان علاقه ای به شنیدن آن راه حل ها ندارند. از این رو مشكلات به مرور به بحران تبدیل شده و بحران ها رفته رفته عمیق تر و شدیدتر می شوند. سوال این است كه چرا مقامات با وجود اطلاع نسبی از بحرانها، راه حل هایی را كه در اكثر موارد درست است، دنبال نمی كنند و همچنان به راه حل های وصله پینه ای علاقه نشان می دهند؟
به نظر می رسد علت مهم عدم استقبال از این پیشنهادات این است كه از دیدگاه مقامات این پیشنهادها، انقلابی بوده و منجر به تغییر در ساختار قدرت(نسبت به گذشته) و جابجایی های نسبی در مناسبات حاكم می شوند و این امر مطلوب آنان نیست.
در حوزه فعالیت های اقتصادی نیز، وضعیت مشابهی قابل ترسیم است. بسیاری از تصمیمات بنگاه ها و محدودیت های آنان به دلیل انتخاب های گذشته صاحبان بنگاه هاست. تصمیماتی مانند اخذ وام همراه با شرایط خاص، نوع فعالیت، نوع خط تولید، قراردادهای منعقده، شركای تجاری و امثال آن موجب شكل گیری مناسباتی می شوند كه به راحتی نمی توان آنان را تغییر داد.
در سطح كلان تصمیم گیری های كشوری نیز همین قاعده حاكم است. نرخ ارز ترجیحی، نرخ بهره دستوری، قیمت گذاری ها و دخالت های مكرر دولت موجب شكل گیری مناسبات گسترده ای شده و رانت های بزرگی در این ارتباط شكل گرفته و ذینفعان بسیاری از این طریق به منافع كلان رسیده اند. 
بنابراین تصمیمات دیروز ما موجب مناسباتی شده كه بر هم زدن آن با منافع افرادی زیادی گره خورده است و از این رو با مقاومت روبرو می شود. چنانچه تصمیمات امروز ما نیز محدویت های فردا را رقم می زنند. نهادگرایان، اصطلاح وابستگی به مسیر را برای توصیف چنین وضعیتی به كار می برند. از این منظر، یكی از دلایل مهم ناكارآمدی مبارزه با فساد نیز وابستگی به مسیر و منافعی است كه در مناسبات جدید شكل گرفته كه بر هم زدن آنها یك عمل انقلابی محسوب شده و دارای هزینه است. از این رو به جای برهم زدن ساختار فاسد و بستر فساد زا، توجه به برخورد با برخی از فاسدان در دستور كار قرار می گیرد.
 

برچسب ها حاما اراده ملت احزاب

قلم حاما

معرفی کتاب کوره راه

معرفی کتاب کوره راه نویسنده: محمد فرهانچی کتاب کوره راه، از دو داستان بلند تشکیل می‌شود که در ادامه هر دو داستان را معرفی میکنیم.

به همین نحیفی سهم ما از تاریخ

معرفی کتاب "به همین نحیفی سهم ما از تاریخ" نویسنده: خانم زهره رحیمی

لزوم اجماع بر سر منافع ملی

لزوم اجماع بر سر منافع ملی نویسنده: کوروش الماسی کتاب مجموعه مقالات لزوم اجماع بر سر منافع ملی در مورد ویژگی منافع ملی بیان شده است.

کیک محبوب یک‌ پرستار

شاید بتوان گفت یکی از فیلم‌های ماندگار تاریخ سینمای ایران " کیک محبوب من" است. فیلمی که باوجود بی‌اقبالی از پخش در سینماهای ایران، اقبالی بلند برای دیده شدن در جهان داشت و دارد. روایت رنگین ‌و آشنا از زیست واقعی مردمی که دیدن زندگیشان روی نمایشگر، به آرزویی بعید تبدیل شده‌است.

ورودهای غیر مجاز

در همه ی کارخانجات و حتی شهرداری ها و... موسسه آموزشی علمی کاربردی داریم که تربیت تکنسین را به عهده دارند که سر فصل دروس آنها برای تربیت تکنسین و فرد ماهر در حرفه ایی تعریف شده است یعنی سر فصل و محتوای دروس آنها با سطح دروس دانشگاهی university فرق می کند. به عبارتی دیگر سبک تر و راحت تر است برای همین ورود به این موسسات آموزشی راحت تر از دانشگاه است.

رنگین کمان مدارس در ایران

بنابر بررسی های  صورت گرفته می دانیم که 23 نوع مدرسه در ایران در حال فعالیت  هستند از مدارس دولتی گرفته تا مدارس غیر انتفاعی، نمونه دولتی، هیأت امنایی، تیزهوشان(سمپاد)، شاهد، استثنایی، غیردولتی، خیریّه، و چندین مدرسه دیگر که همگی مبتنی بر یک نظام آموزشی  اقدام به ارائۀ آموزش به دانش آموزان می کنند.

استرس شغلی در کارگران

استرس شغلی یکی از معضلات عمده‌ای است که امروزه نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح بین‌المللی نیز توجه زیادی به آن شده است. سازمان‌های جهانی مانند سازمان بین‌المللی کار (ILO) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) بارها نسبت به آثار منفی استرس شغلی بر سلامت جسمی و روانی کارگران هشدار داده‌اند.

بر در ارباب بی‌مروت قدرت

از آنجا که این هفته نامه ارگان حزب اراده ملت است و منعکس کننده مواضع حزب، لازم است به عنوان مدیر مسئول توضیحی خدمت مخاطب گرامی داشته باشم. نکته ای که از فحوای جمله آغازین این یادداشت بر می‌آید این است که یکی از اعضای ارشد حزب در این سلسله یادداشت‌ها بیشتر در صدد بیان مواضع خود می‌باشد.ایشان به درستی و به عنوان نماینده، بازنمایی بخشی از جامعه را که از قضا نتایج انتخابات نشان داد تعدادشان هم کم نیست، بر عهده گرفته است گرفته شده است. چه تحریمی باشیم و چه نباشیم همه دل در گرو صلاح و فلاح ایران عزیزمان داریم. همه تلاش می‌کنیم برای ساختن ایرانی که در آن زیستن معنای اصلی و اصیل خودش را به منصه ظهور برساند و ...

اندر احوالات گفتگوهای ما

خواستم در مورد گفتگو و مزایای آن بنویسم اما دیدم که چه صاحبنظران و کارشناسانی از زوایای مختلف به این مهم پرداخته‌اند و اشارات من در قیاس، به قطره‌ای در برابر دریا ‌ماند. بهتر دیدم از حوزه تجارب و اندوخته‌های عملی‌ام به بحث ورود کنم.

دولت چهاردهم و مسکن، وزارتخانه متبوع چگونه باید برای مهم‌ترین بخش خود برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری کند؟

باشروع به‌کار دولت چهاردهم و گذشت حدود دو ماهه از روی کار آمدن کابینه جدید، اکنون می‌توانیم مجدداً و فارغ از موضوعات انتخاباتی به بررسی تخصصی مسائل کشور بپردازیم. یکی از موضوعات مربوط به وزارتخانه راه‌‌ و شهرسازی، بحث مسکن است که امروزه تبدیل به یکی از ابرمسئله‌های سیاست و برنامه‌ریزی ایران شده است و به دلیل ارتباط داشتن با سایر زمینه‌ها نظیر اقتصاد، هم بر دیگر بخش‌ها اثر گذار است و هم از آن‌ها اثر می‌پذیرد.

قلم حاما