0 165 یکشنبه 20 خرداد 06:47 دسته مطلب :قلم حاما کد مطلب : 6639
چالش شوراهای شهر

رضا قاسم پور

چالش شوراهای شهر

عصر سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ نشست خبری اعضای شورای شهر کرج با اصحاب رسانه در سالن شهیدان نژادفلاح کرج برگزار گردید. در این نشست چهارساعته تعدادی از خبرنگاران و مدیران رسانه‌های مکتوب و مجازی سوالات خود را شفاف در خصوص مدیریت شهری و حواشی عملکردی شورا و شهرداری مطرح نمودند. به فراخور سوالات و تناسب آن با کمیسیون‌ها، اعضای شورا توضیحات و توجیهاتی ارائه نمودند که بعضا به دلیل عدم اقناع خبرنگاران سوال کننده به بحث‌های چالشی دو طرفه منجر گردید.

عصر سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ نشست خبری اعضای شورای شهر کرج با اصحاب رسانه در سالن شهیدان نژادفلاح کرج برگزار گردید. در این نشست چهارساعته تعدادی از خبرنگاران و مدیران رسانه‌های مکتوب و مجازی سوالات خود را شفاف در خصوص مدیریت شهری و حواشی عملکردی شورا و شهرداری مطرح نمودند. به فراخور سوالات و تناسب آن با کمیسیون‌ها، اعضای شورا توضیحات و توجیهاتی ارائه نمودند که بعضا به دلیل عدم اقناع خبرنگاران سوال کننده به بحث‌های چالشی دو طرفه منجر گردید. سوالاتی چالشی مبنی بر چرایی شخم زدن چهارگوشه شهر در قالب پروژه‌ پل‌های زیرگذر و روگذر ناهمسطح،طرح بی‌آرتی، قطار شهری رها شده،مسائل محیط زیستی،روان‌آبها، چرایی کندی سرعت پروژه‌ها،متناسب نبودن اطلاع‌رسانی عملکردی و هزینه‌کرد رسانه‌ای شورا با بودجه ۲۰ هزار میلیاردی،ارتباط ضعیف کلیت شورا با رسانه و تبعیض در تقسیم آگهی‌رپرتاژها بین رسانه‌ها و...عمده سوالات دوستان خبرنگار از اعضای حاضر شورای شهر کرج بود.طبق معمول کمیسیون فرهنگی آماج بیشترین انتقادات بوده و در ضمن بانوان شورا خانمها منعمی، قهرمانی و آقای مهاجری هر سه غایب نشست خبری بودند. پیشنهاد می‌شود نشست‌های شورا ماهانه با یک کمیسیون بصورت تخصصی برگزار شده و مسئولین شهرداری متناظر با کمیسیون‌ شورا نیز در جلسه حاضر باشند تا نشست‌های رسانه‌ای بصورت هدفمند، تخصصی و با خروجی قابل سنجش با شاخص‌های علمی برگزار گردد. 
دام‌های پهن شده برای شورا واقعیت آنست که علی‌رغم ۱۳ دوره آزمایش و خطا و کسب تجربه،همچنام تلفات شورا روزافزون و غیرقابل قبول می‌باشد. به قول حجت‌الاسلام سعیدی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر کرج، مهمترین دلیل این نقیصه بی‌تجربه‌گی و فقدان آموزش اعضای شورا و نتیجتا افتادن در دام‌های پهن شده فرصت‌طلبان می‌باشد.متاسفانه اخیرا شورای هشتگرد منحل شده و سال‌های گذشته شهردار و چهار عضو شورای شهر کمالشهر به همراه شش عضو شورای شهر شهریار و گرمدره و...گرفتار شده و شورای شهر گلسار کلن ابطال شده است. متأسفانه این داستان با شدت و ضعف‌هایی جاری در تمام شهرها و استان‌های کشور است. امروز بیش از هزار نفر از شورائیان موثر در زندان به سر می‌برند. 
چالش‌های شورا... مشکل اصلی شوراها معمولا مشارکت و معاونت در تغییر کاربری‌ها،تراکم فروشی، ارتشا،زد و بند و سواستفاده از موقعیت شغلی در انتفاع شخصی است. عضو شورایی که با خرید رای وارد شورا شده قاعدتا برای جبران مخارج هنگفت انتخاباتی ناچار به زد و بند با دلالان،زمین خواران و بساز و بندازها و... خواهد شد. ردصلاحیت فله‌ای افراد ذی‌صلاح و توانمند با برچسب های ناچسب سیاسی و میدان دادن به کوتوله‌ها باعث قلب ماهیت و مسخ فلسفه وجودی شورا شده است. بطوریکه به اذعان صاحب نظران، شورای دور اول قوی ترین و مردمی‌ترین نهاد اجتماعی و الباقی ادوار در حال تحلیل و زیست قهقرایی هستند. در کنار خرید و فروش علنی رای در برخی از حوزه‌ها به ویژه در شهرهای کوچک، تاییدصلاحیت‌های‌ فله‌ای و مسئله‌دار نیز داستانی عجیب و غریب است. 
نیروهای تحمیلی به شهرداری‌ها وقتی فصل هفتم قانون اساسی از اصل ۱۰۰ الی ۱۰۶ مربوط به شوراها پس از دو دهه خاک خوردن، سال ۷۷ توسط دولت اصلاحات اجرایی شد، امید می‌رفت که اجرایی شدن فصل و اصل شورا باعث تزریق نیروهای توانمند مردمی به بدنه دولت و نهایتا روانی و روایی امورات مردم گردد. غافل از آنکه در مرحله عمل به جای تکوین و سوق دادن شوراها به پارلمان شهری، شاهد تخفیف شورای اسلامی شهر به "شورای شهرداری" و حیف و میل بیت‌المال در حواشی تبلیغات، انتخابات و فعالیت شوراها خواهد شد. از طرفی تزریق و تحمیل نورچشمی‌های شورائیان به بدنه شهرداری‌ها باعث متورم شدن حجم کارکنان کم بازده و بی‌تخصص شهرداری‌ها گردید. این در حالیست که ۵۵ درصد از وظایف ذاتی شورا معطوف به تصویب قوانین،۲۰ درصد اقدامات مستقیم،۱۰ درصد نظارت، ۷ درصد برنامه‌ریزی، ۳/۵ درصد تایید و رد پیشنهادات و الباقی امورات متفرقه می‌باشد. 

کارنامه شوراها چه رنگی است
 به باور صاحب‌نظران حدود ۷۰ درصد از کارکنان شهرداری‌ها نیروهای مازاد و عموما فاقد تخصص خاص هستند. جالب‌تر آنکه شوراهای مختلف با علم به مازاد بودن این همه کارمندِ سربار، در تلاش بوده و هستند تا صدها تن از نزدیکان هم‌طیف‌های خود را به تدریج و به بهانه‌های مختلف به مجموعه شورا و شهرداری تحمیل و تزریق کنند. این داستان منحصر به شهر خاصی نبوده و در تمام استان‌ها با شدت و ضعف در حال اجراست. سوال اساسی اینکه اصولا برآیند فعالیت شوراها چقدر توانسته رضایت مردم را کسب کرده و از مشکلاتشان حداقل در خدمات و مدیریت شهری بکاهد؟ معدل عملکرد شورا در ایران چند است

برچسب ها حاما اراده ملت احزاب رضا قاسم پور شورای شهر

قلم حاما

دکتر مسعود پزشکیان :"مهم ترین عهد من باشما؛ صداقت است.

چرا باید به ندای "هل من ناصر"ایشان لبیک گفت واجابت کرد.برای جانفشانی وخدمتگزاری او، آماده نصرت ویاری ایشان شد. چون به رساترین شکل ممکن از عمق وجودش،با راستی ودرستی با ملت عهد بسته است آنجا که می گوید: 'گردنم در گرو وعده هایم' بنابراین عهد وپیمان می بندیم.چه امروز،چه فردای انتخابات وپیروزی،به او وفادارباشیم. حال،چه باید کرد؟وظیفه چیست؟ الزامات این عهد چگونه باید باشد.انتظار از عهدگزاران چیست؟

روز گرامیداشت مقام معلم در آینه تاریخ

عموم مردم گمان می کنند  که نامگذاری روز معلم به مناسبت شهادت شهید مرتضی مطهری است در حالیکه روز گرامیداشت مقام معلم سابقه ای بیش از آن دارد و شهادت استاد مطهری در یازدهم اردیبهشت1358 باعث شد تا در تقویم نظام نوپای جمهوری اسلامی که آن زمان تنها چند ماهی از استقرارش نگذشته بود، تثبیت شود.

شفافیت در کلونی زنبورها

در کلونی زنبورها و در کندو، جایگاه تخم گذاری ملکه بزرگتر و تخم آن بزرگتر از تخم های زنبور کارگر است. و به طوری که جایگاه آن به طور شفاف دیده می شود، یعنی روی آن لایه شفافی است که تخم کارگر از ملکه تشخیص داده می شود. حالا اگر زنبورهای کارگر تخم اشتباهی یا به عمد، برای تکثیر ژن نوع خود در این کندوها تخم گذاری کنند و لارو ایجاد شود یک لارو نر و عقیم خواهد بود که توسط زنبورهای پلیس، معدوم می شوند و علت این کنترل و تخریب، شفافیت است.

هیولای جنگ

جنگ، بخشی از تمدن انسان است و شاید گفته شود که عمده جهش های تمدنی انسان، محصول جنگ است. اعراب، هنگامی متوجه زندگی خوب شدند، که به ایران و روم حمله کردند. و به‌همین علت با استفاده از ایرانیان و با حکومت بر خود ایرانیان زندگی راحتی برای خود ایجاد کردند. از سوی دیگر جنگ ابزاری برای استرداد حق و به جای خود نشاندن ظالم است، که اگر صورت نگیرد منابع و فرصت های بسیاری نابود می‌شود. 

چالش شوراهای شهر

عصر سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ نشست خبری اعضای شورای شهر کرج با اصحاب رسانه در سالن شهیدان نژادفلاح کرج برگزار گردید. در این نشست چهارساعته تعدادی از خبرنگاران و مدیران رسانه‌های مکتوب و مجازی سوالات خود را شفاف در خصوص مدیریت شهری و حواشی عملکردی شورا و شهرداری مطرح نمودند. به فراخور سوالات و تناسب آن با کمیسیون‌ها، اعضای شورا توضیحات و توجیهاتی ارائه نمودند که بعضا به دلیل عدم اقناع خبرنگاران سوال کننده به بحث‌های چالشی دو طرفه منجر گردید.

چرایی و چگونگی مواجهه با ناامکانی اتحادیه‌های کارگری

انتظار می‌رود که مخاطب گرامی در همین مطلع کلام، با دقت در عنوان یادداشت، دریابد که قرار نیست این نگاشته به وضعیت فقدان اتحادیه و چرایی این فقدان بپردازد. چرا که اساسا در خصوص تحقق نهادهای مدنی فراگیر و سازنده، نیازمند زیرساخت‌ها و فرایندها و قوانین و رویکردهایی در حاکمیت و جامعه هستیم، که در حال حاضر در حکومت و جامعه ایران فراهم نیست.

بیش از ۲۹ هزار کارگر طی یک سال قربانی حوادث کار شدند

درحالی‌که داده‌های آماری سازمان پزشکی قانونی از افزایش بیش از ۱۱ درصدی مرگ و مصدومیت کارگران در محیط کار حکایت دارد، مقام‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مدعی‌اند که آمار حوادث کار به زیر ۱۰ درصد کاهش یافته است.

آیا پیمان سنتو می‌توانست مادر اتحادیه‌ای همانند اتحادیه اروپا در منطقه خاورمیانه باشد؟

عضویت ایران در اتحادیه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای به سال‌های پس از جنگ جهانگیر دوم می‌رسد. امروزه سازمان‌ها و اتحادیه‌های اقتصادی بین‌المللی نقشی پررنگی- به ویژه در وضعیت اقتصادی و سیاسی جهان- ایفا می‌کنند که کمی با کارکرد این نهادها در گذشته متفاوت است. در جهان امروز دست‌کم پنج اهمیت می‌توان برای این اتحادیه‌ها برشمرد:

چرا نسل جوان علاقه ای به مشارکت در اداره کشور ندارد

 احسان خاندوزی وزیر اقتصاد دولت ابراهیم رئیسی در اظهار نظری کم‌سابقه درباره آینده مدیریت کشور گفته است؛ با نسلی مواجه هستیم که انگیزه و تمایلی در امر اداره کشور ندارند! روشن است که این ادعا ناظر به اوضاع و احوال جوانان متخصصی است که در هر جای جهان که باشند توان درخشیدن را دارند و گرنه برخی جوانان از ما بهتران که به دنبال بهره گیری از رانت های فراوان از محل تصدی های مدیریتی هستند هرگز روحیه خدمت‌گزاری خود را از دست نمی‌دهند! اما چرا به باور یکی از وزرای انقلابی دولت سیزدهم نسل جوان دیگر چندان علاقه ای به مشارکت در اداره کشور ندارد؟

تمرین دموکراسی

تغییر در مدیریت کلان حزب صحبت امروز و دیروز نیست. چند سالی می شد که آقای دکتر حکیمی پور _ دبیرکل سابق حزب اراده ملت ایران- اصرار بر این موضوع داشت که شخص دیگری از اعضای حزب سکان مدیریت را در دست بگیرد.

قلم حاما