0 167 یکشنبه 20 خرداد 06:58 دسته مطلب :قلم حاما کد مطلب : 6642
روز گرامیداشت مقام معلم در آینه تاریخ

امیرمحمّد محمّدپور

روز گرامیداشت مقام معلم در آینه تاریخ

عموم مردم گمان می کنند  که نامگذاری روز معلم به مناسبت شهادت شهید مرتضی مطهری است در حالیکه روز گرامیداشت مقام معلم سابقه ای بیش از آن دارد و شهادت استاد مطهری در یازدهم اردیبهشت1358 باعث شد تا در تقویم نظام نوپای جمهوری اسلامی که آن زمان تنها چند ماهی از استقرارش نگذشته بود، تثبیت شود.

عموم مردم گمان می کنند  که نامگذاری روز معلم به مناسبت شهادت شهید مرتضی مطهری است در حالیکه روز گرامیداشت مقام معلم سابقه ای بیش از آن دارد و شهادت استاد مطهری در یازدهم اردیبهشت1358 باعث شد تا در تقویم نظام نوپای جمهوری اسلامی که آن زمان تنها چند ماهی از استقرارش نگذشته بود، تثبیت شود.
ماجرای نامگذاری این روز به اردیبهشت سالها قبل بر می‌گردد. در سال ۱۳۴۰ تعدادی از معلمان در اعتراض به کمبود حقوق خود در مقابل مجلس شورای ملی تجمع کردند. در ادامه ی این تجمع ها، بقیه معلمان ، در سراسر کشور به این اعتراضات پیوستند.آنان برای اینکه اعتراض خودشان را به این امر که معلمین کشور از حقوق و مزایای کمی برخودار هستند را به گوش دولت و مجلس برسانند، در میدان بهارستان گردهم آمدند و شعار می دادند که “معلم نان میخواهد”. 
در این تجمعات، جمع عظیمی از دانش آموزان نیز در حمایت از معلمانشان با آنها همراه شده و به معترضین پیوستند.یکی از معلمانی که به همراه شاگردانش در میدان بهارستان حاضر شده بود ابو الحسن خانعلی بود .  وی معلم ۲۹ ساله فلسفه و  زبان عربی دبیرستان جامی و ادب و فارغ التحصیل دکترای معقول و منقول بود . 
 در روز موعود  نمایندگان معلمان شروع به سخنرانی کردند و خواسته هایشان را بیان کردند. با بالا گرفتن اعتراضات، شهربانی برای اینکه معلمان را متفرق کند میدان را محاصره کرده و باوسیله ماشینهای آتش نشانی شروع به آب پاشی به جمعیت نمود اما کسی محل را ترک نکرد . پلیس تهدید ‌می کرد اما  تهدید هم فایده ای نداشت . کار به خشونت و تیراندازی انجامید و گلوله‌ای به سر ابوالحسن خانعلی اصابت کرده و موجب جان باختن وی شد. پیکر او با تشیعی باشکوه، با حضور جمع عظیمی از مردم  در ابن بابویه به خاک سپرده شد.
 با کشته شدن خانعلی، نخست وزیر وقت برکنار شد و در دولت جانشین، محمد درخشش به عنوان وزیر فرهنگ رأی اعتماد گرفت . در اولین اقدام ،به یاد بود شهادت دکتر خانعلی ۱۲ اردیبهشت سال ۱۳۴۱ به عنوان ‌روز معلم‌ نام گذاری شد.
سالها بعد، دریازدهم اردیبهشت  سال ۱۳۵۸ زمانی که آیت الله مرتضی مطهری در نزدیکی میدان بهارستان از خانه ی دکتر سحابی خارج می شد توسط گروه تروریست ی فرقان، ترور شد و در بیمارستان به شهادت رسید . درآن برهه که مناسبتهای رسمی تصویب شده در زمان سلطنت پهلوی ملغی شده بودند،بنا بر آن شد که  از سال بعد از شهادت شهید مطهری، نه یازدهمین روز اردیبهشت، روز دوازدهم به نام روز معلم نامگذاری شود تا به این ترتیب، گرامیداشت نهضت‌های سالیان دورتر معلمین با شهادت استاد مطهری، استاد الهیات دانشکاه تهران دوباره احیا شود.
به این ترتیب با تلاقی دو واقعه‌ی تاریخی، دوازدهم اردیبهشت، روز معلم نام گرفت در حالیکه در سطح بین المللی، به پیشنهاد یونسکو روز ۵ اکتبر (۱۳ مهر) هر سال به عنوان روز جهانی معلم نام گذاری شده. 
 

برچسب ها حاما اراده ملت احزاب امیرمحمّد محمّدپور

قلم حاما

دکتر مسعود پزشکیان :"مهم ترین عهد من باشما؛ صداقت است.

چرا باید به ندای "هل من ناصر"ایشان لبیک گفت واجابت کرد.برای جانفشانی وخدمتگزاری او، آماده نصرت ویاری ایشان شد. چون به رساترین شکل ممکن از عمق وجودش،با راستی ودرستی با ملت عهد بسته است آنجا که می گوید: 'گردنم در گرو وعده هایم' بنابراین عهد وپیمان می بندیم.چه امروز،چه فردای انتخابات وپیروزی،به او وفادارباشیم. حال،چه باید کرد؟وظیفه چیست؟ الزامات این عهد چگونه باید باشد.انتظار از عهدگزاران چیست؟

روز گرامیداشت مقام معلم در آینه تاریخ

عموم مردم گمان می کنند  که نامگذاری روز معلم به مناسبت شهادت شهید مرتضی مطهری است در حالیکه روز گرامیداشت مقام معلم سابقه ای بیش از آن دارد و شهادت استاد مطهری در یازدهم اردیبهشت1358 باعث شد تا در تقویم نظام نوپای جمهوری اسلامی که آن زمان تنها چند ماهی از استقرارش نگذشته بود، تثبیت شود.

شفافیت در کلونی زنبورها

در کلونی زنبورها و در کندو، جایگاه تخم گذاری ملکه بزرگتر و تخم آن بزرگتر از تخم های زنبور کارگر است. و به طوری که جایگاه آن به طور شفاف دیده می شود، یعنی روی آن لایه شفافی است که تخم کارگر از ملکه تشخیص داده می شود. حالا اگر زنبورهای کارگر تخم اشتباهی یا به عمد، برای تکثیر ژن نوع خود در این کندوها تخم گذاری کنند و لارو ایجاد شود یک لارو نر و عقیم خواهد بود که توسط زنبورهای پلیس، معدوم می شوند و علت این کنترل و تخریب، شفافیت است.

هیولای جنگ

جنگ، بخشی از تمدن انسان است و شاید گفته شود که عمده جهش های تمدنی انسان، محصول جنگ است. اعراب، هنگامی متوجه زندگی خوب شدند، که به ایران و روم حمله کردند. و به‌همین علت با استفاده از ایرانیان و با حکومت بر خود ایرانیان زندگی راحتی برای خود ایجاد کردند. از سوی دیگر جنگ ابزاری برای استرداد حق و به جای خود نشاندن ظالم است، که اگر صورت نگیرد منابع و فرصت های بسیاری نابود می‌شود. 

چالش شوراهای شهر

عصر سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ نشست خبری اعضای شورای شهر کرج با اصحاب رسانه در سالن شهیدان نژادفلاح کرج برگزار گردید. در این نشست چهارساعته تعدادی از خبرنگاران و مدیران رسانه‌های مکتوب و مجازی سوالات خود را شفاف در خصوص مدیریت شهری و حواشی عملکردی شورا و شهرداری مطرح نمودند. به فراخور سوالات و تناسب آن با کمیسیون‌ها، اعضای شورا توضیحات و توجیهاتی ارائه نمودند که بعضا به دلیل عدم اقناع خبرنگاران سوال کننده به بحث‌های چالشی دو طرفه منجر گردید.

چرایی و چگونگی مواجهه با ناامکانی اتحادیه‌های کارگری

انتظار می‌رود که مخاطب گرامی در همین مطلع کلام، با دقت در عنوان یادداشت، دریابد که قرار نیست این نگاشته به وضعیت فقدان اتحادیه و چرایی این فقدان بپردازد. چرا که اساسا در خصوص تحقق نهادهای مدنی فراگیر و سازنده، نیازمند زیرساخت‌ها و فرایندها و قوانین و رویکردهایی در حاکمیت و جامعه هستیم، که در حال حاضر در حکومت و جامعه ایران فراهم نیست.

بیش از ۲۹ هزار کارگر طی یک سال قربانی حوادث کار شدند

درحالی‌که داده‌های آماری سازمان پزشکی قانونی از افزایش بیش از ۱۱ درصدی مرگ و مصدومیت کارگران در محیط کار حکایت دارد، مقام‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مدعی‌اند که آمار حوادث کار به زیر ۱۰ درصد کاهش یافته است.

آیا پیمان سنتو می‌توانست مادر اتحادیه‌ای همانند اتحادیه اروپا در منطقه خاورمیانه باشد؟

عضویت ایران در اتحادیه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای به سال‌های پس از جنگ جهانگیر دوم می‌رسد. امروزه سازمان‌ها و اتحادیه‌های اقتصادی بین‌المللی نقشی پررنگی- به ویژه در وضعیت اقتصادی و سیاسی جهان- ایفا می‌کنند که کمی با کارکرد این نهادها در گذشته متفاوت است. در جهان امروز دست‌کم پنج اهمیت می‌توان برای این اتحادیه‌ها برشمرد:

چرا نسل جوان علاقه ای به مشارکت در اداره کشور ندارد

 احسان خاندوزی وزیر اقتصاد دولت ابراهیم رئیسی در اظهار نظری کم‌سابقه درباره آینده مدیریت کشور گفته است؛ با نسلی مواجه هستیم که انگیزه و تمایلی در امر اداره کشور ندارند! روشن است که این ادعا ناظر به اوضاع و احوال جوانان متخصصی است که در هر جای جهان که باشند توان درخشیدن را دارند و گرنه برخی جوانان از ما بهتران که به دنبال بهره گیری از رانت های فراوان از محل تصدی های مدیریتی هستند هرگز روحیه خدمت‌گزاری خود را از دست نمی‌دهند! اما چرا به باور یکی از وزرای انقلابی دولت سیزدهم نسل جوان دیگر چندان علاقه ای به مشارکت در اداره کشور ندارد؟

تمرین دموکراسی

تغییر در مدیریت کلان حزب صحبت امروز و دیروز نیست. چند سالی می شد که آقای دکتر حکیمی پور _ دبیرکل سابق حزب اراده ملت ایران- اصرار بر این موضوع داشت که شخص دیگری از اعضای حزب سکان مدیریت را در دست بگیرد.

قلم حاما