0 143 یکشنبه 20 خرداد 06:30 دسته مطلب :قلم حاما کد مطلب : 6637
بیش از ۲۹ هزار کارگر طی یک سال قربانی حوادث کار شدند

lpln fkd hsnd

بیش از ۲۹ هزار کارگر طی یک سال قربانی حوادث کار شدند

درحالی‌که داده‌های آماری سازمان پزشکی قانونی از افزایش بیش از ۱۱ درصدی مرگ و مصدومیت کارگران در محیط کار حکایت دارد، مقام‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مدعی‌اند که آمار حوادث کار به زیر ۱۰ درصد کاهش یافته است.

درحالی‌که داده‌های آماری سازمان پزشکی قانونی از افزایش بیش از ۱۱ درصدی مرگ و مصدومیت کارگران در محیط کار حکایت دارد، مقام‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مدعی‌اند که آمار حوادث کار به زیر ۱۰ درصد کاهش یافته است.
گزارش سازمان پزشکی قانونی از آمار حوادث کار در سال ۱۴۰۲ از مرگ و مصدومیت بیش از ۲۹ هزار کارگر در نتیجه فقدان ایمنی محیط کار پرده برمی‌دارد. علی ضیایی، رئیس گروه بررسی صحنه جرم سازمان پزشکی قانونی ضمن تایید این آمار گفت که طی یک سال اخیر دست‌کم دو هزار و ۱۱۵ کارگر جان خود را از دست دادند و ۲۷ هزار و ۳۷۷ کارگر نیز مصدوم شدند.
این مقام سازمان پزشکی قانونی، آمار قربانیان حوادث کار را در مدت مشابه سال قبل یک هزار و ۹۰۰ نفر اعلام کرد و گفت که حوادث کار منجر به فوت کارگران ۱۱.۳ درصد افزایش یافته است. این آمار به معنای آن است که بین پنج تا شش کارگر در روز در اثر حوادث ناشی از کار فوت می‌کنند.
به گفته ضیایی از مجموع کارگرانی که سال گذشته قربانی حوادث کار شدند و جانشان را از دست دادند، دو هزار و ۹۴ نفر مرد و ۲۱ تن نیز زن بودند. درحالی‌که شمار مردان فوت‌شده در حوادث کاری سال قبل از آن یک هزار و ۸۷۰ نفر و شمار زنان ۳۰ نفر بود.
رئیس گروه بررسی صحنه جرم سازمان پزشکی قانونی به خبرگزاری ایلنا گفت: «در این مدت استان‌های تهران با ۴۱۴ نفر، اصفهان با ۱۷۲ نفر، خراسان رضوی با ۱۴۷ نفر و مازندران با ۱۳۸ فوتی بیشترین آمار و استان‌های کهگیلویه و بویراحمد با سه نفر، ایلام با ۹ نفر و زنجان با ۱۰ فوتی کمترین آمار تلفات حوادث محیط‌های کار را داشتند.»
داده‌های آماری نشان می‌دهد که بالغ‌بر نیمی از کارگران قربانی در اثر سقوط از ارتفاع، جان خود را از دست می‌دهند یا مصدوم می‌شوند. بر همین اساس، در سال گذشته نیز ۹۸۳ نفر از قربانیان حوادث محیط‌های کار به دلیل سقوط از بلندی جانشان را از دست دادند که ۴۶.۵ درصد کل فوت‌شدگان را شامل می‌شود. این آمار نیز نسبت به سال قبل از آن که ۸۶۱ نفر به دلیل سقوط از بلندی در محیط‌های کاری جان خود را از دست دادند، رشد ۱۴.۲ درصدی داشته است.
پس از سقوط از بلندی، اصابت جسم سخت، دومین عامل حوادث محیط کاری است که مرگ کارگران در اثر آن نیز طی سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل از آن بیش از ۱۴ درصد رشد افزایش یافته است. عواملی مانند برق گرفتگی، سوختگی و کمبود اکسیژن نیز در رتبه‌های بعدی مرگ و مصدومیت کارگران قرار می‌گیرند.
هم‌زمان با انتشار گزارش سازمان پزشکی قانونی از افزایش مرگ و میر و مصدومیت کارگران در محیط کار، علی‌حسین رعیتی‌فرد، معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادعای کاهش آمار مرگ و میر و مصدومیت کارگران را مطرح کرد و گفت: «در سال ۱۴۰۰ حوادث ناشی از کار به میزان ۷۱۲ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۲ به ۶۸۰ نفر فوتی کاهش یافت.»
این مقام دولتی در ادامه ادعایش نیز افزود: «با توجه به تلاش وزارت کار برای صیانت از نیروی کار، حوادث ناشی از کار در دو سال گذشته نسبت به مدت مشابه قبل به میزان ۹.۷ کاهش یافته است.» معاون وزیر کار همچنین مدعی شد که آمار حوادث کار در ایران از رنج جهانی کمتر پایین‌تر است.
اختلاف معنادار آمار وزارت کار و سازمان پزشکی قانونی از حوادث محیط کار برای کارگران از این موضوع پرده برمی‌دارد که شمار زیادی از کارگران در محیط‌کاری فاقد ایمنی کار می‌کنند که خارج از شمول قانون کار فعالیت دارند و هیچ نظارتی هم بر آن‌ها نمی‌شود. همین کارگاه‌ها بیشترین حوادث کار را برای کارگران رقم می‌زنند. کارگران شاغل در کارگاه‌های خارج از شمول کار معمولا از خدمات بیمه محروم‌اند و چنانچه حادثه‌ای برای آن‌ها اتفاق بیفتد، تحت حمایت درمانی و تامین اجتماعی نیز قرار نمی‌گیرند.
خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر، به‌تازگی در گزارشی اعلام کرد که در حد فاصل ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ تا هفتم اردیبهشت امسال، مرگ دست‌کم هزار و  ۶۸۰ و مصدومیت دست‌کم هشت هزار و  ۱۹۹ کارگر در پی حوادث ناشی از فقدان ایمنی محیط یا شرایط کار ثبت شده است.
 

برچسب ها حاما اراده ملت احزاب حوادث کارگری محمد بنی اسدی

قلم حاما

دکتر مسعود پزشکیان :"مهم ترین عهد من باشما؛ صداقت است.

چرا باید به ندای "هل من ناصر"ایشان لبیک گفت واجابت کرد.برای جانفشانی وخدمتگزاری او، آماده نصرت ویاری ایشان شد. چون به رساترین شکل ممکن از عمق وجودش،با راستی ودرستی با ملت عهد بسته است آنجا که می گوید: 'گردنم در گرو وعده هایم' بنابراین عهد وپیمان می بندیم.چه امروز،چه فردای انتخابات وپیروزی،به او وفادارباشیم. حال،چه باید کرد؟وظیفه چیست؟ الزامات این عهد چگونه باید باشد.انتظار از عهدگزاران چیست؟

روز گرامیداشت مقام معلم در آینه تاریخ

عموم مردم گمان می کنند  که نامگذاری روز معلم به مناسبت شهادت شهید مرتضی مطهری است در حالیکه روز گرامیداشت مقام معلم سابقه ای بیش از آن دارد و شهادت استاد مطهری در یازدهم اردیبهشت1358 باعث شد تا در تقویم نظام نوپای جمهوری اسلامی که آن زمان تنها چند ماهی از استقرارش نگذشته بود، تثبیت شود.

شفافیت در کلونی زنبورها

در کلونی زنبورها و در کندو، جایگاه تخم گذاری ملکه بزرگتر و تخم آن بزرگتر از تخم های زنبور کارگر است. و به طوری که جایگاه آن به طور شفاف دیده می شود، یعنی روی آن لایه شفافی است که تخم کارگر از ملکه تشخیص داده می شود. حالا اگر زنبورهای کارگر تخم اشتباهی یا به عمد، برای تکثیر ژن نوع خود در این کندوها تخم گذاری کنند و لارو ایجاد شود یک لارو نر و عقیم خواهد بود که توسط زنبورهای پلیس، معدوم می شوند و علت این کنترل و تخریب، شفافیت است.

هیولای جنگ

جنگ، بخشی از تمدن انسان است و شاید گفته شود که عمده جهش های تمدنی انسان، محصول جنگ است. اعراب، هنگامی متوجه زندگی خوب شدند، که به ایران و روم حمله کردند. و به‌همین علت با استفاده از ایرانیان و با حکومت بر خود ایرانیان زندگی راحتی برای خود ایجاد کردند. از سوی دیگر جنگ ابزاری برای استرداد حق و به جای خود نشاندن ظالم است، که اگر صورت نگیرد منابع و فرصت های بسیاری نابود می‌شود. 

چالش شوراهای شهر

عصر سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ نشست خبری اعضای شورای شهر کرج با اصحاب رسانه در سالن شهیدان نژادفلاح کرج برگزار گردید. در این نشست چهارساعته تعدادی از خبرنگاران و مدیران رسانه‌های مکتوب و مجازی سوالات خود را شفاف در خصوص مدیریت شهری و حواشی عملکردی شورا و شهرداری مطرح نمودند. به فراخور سوالات و تناسب آن با کمیسیون‌ها، اعضای شورا توضیحات و توجیهاتی ارائه نمودند که بعضا به دلیل عدم اقناع خبرنگاران سوال کننده به بحث‌های چالشی دو طرفه منجر گردید.

چرایی و چگونگی مواجهه با ناامکانی اتحادیه‌های کارگری

انتظار می‌رود که مخاطب گرامی در همین مطلع کلام، با دقت در عنوان یادداشت، دریابد که قرار نیست این نگاشته به وضعیت فقدان اتحادیه و چرایی این فقدان بپردازد. چرا که اساسا در خصوص تحقق نهادهای مدنی فراگیر و سازنده، نیازمند زیرساخت‌ها و فرایندها و قوانین و رویکردهایی در حاکمیت و جامعه هستیم، که در حال حاضر در حکومت و جامعه ایران فراهم نیست.

بیش از ۲۹ هزار کارگر طی یک سال قربانی حوادث کار شدند

درحالی‌که داده‌های آماری سازمان پزشکی قانونی از افزایش بیش از ۱۱ درصدی مرگ و مصدومیت کارگران در محیط کار حکایت دارد، مقام‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مدعی‌اند که آمار حوادث کار به زیر ۱۰ درصد کاهش یافته است.

آیا پیمان سنتو می‌توانست مادر اتحادیه‌ای همانند اتحادیه اروپا در منطقه خاورمیانه باشد؟

عضویت ایران در اتحادیه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای به سال‌های پس از جنگ جهانگیر دوم می‌رسد. امروزه سازمان‌ها و اتحادیه‌های اقتصادی بین‌المللی نقشی پررنگی- به ویژه در وضعیت اقتصادی و سیاسی جهان- ایفا می‌کنند که کمی با کارکرد این نهادها در گذشته متفاوت است. در جهان امروز دست‌کم پنج اهمیت می‌توان برای این اتحادیه‌ها برشمرد:

چرا نسل جوان علاقه ای به مشارکت در اداره کشور ندارد

 احسان خاندوزی وزیر اقتصاد دولت ابراهیم رئیسی در اظهار نظری کم‌سابقه درباره آینده مدیریت کشور گفته است؛ با نسلی مواجه هستیم که انگیزه و تمایلی در امر اداره کشور ندارند! روشن است که این ادعا ناظر به اوضاع و احوال جوانان متخصصی است که در هر جای جهان که باشند توان درخشیدن را دارند و گرنه برخی جوانان از ما بهتران که به دنبال بهره گیری از رانت های فراوان از محل تصدی های مدیریتی هستند هرگز روحیه خدمت‌گزاری خود را از دست نمی‌دهند! اما چرا به باور یکی از وزرای انقلابی دولت سیزدهم نسل جوان دیگر چندان علاقه ای به مشارکت در اداره کشور ندارد؟

تمرین دموکراسی

تغییر در مدیریت کلان حزب صحبت امروز و دیروز نیست. چند سالی می شد که آقای دکتر حکیمی پور _ دبیرکل سابق حزب اراده ملت ایران- اصرار بر این موضوع داشت که شخص دیگری از اعضای حزب سکان مدیریت را در دست بگیرد.

قلم حاما