0 209 دوشنبه 19 شهریور 05:14 دسته مطلب :قلم حاما کد مطلب : 6702
ما تشنگان قدرتیم

یادداشت مسعود خادمی،وکیل دادگستری و سخنگوی حزب اراده ملت ایران

ما تشنگان قدرتیم

سال‌ها از جمله معروف شهید بهشتی می‌گذرد که ما شیفتگان خدمتیم نه تشنگان قدرت.این جمله به منزله مانیفست و دیدگاه مسئولان حکومت در جمهوری اسلامی تلقی می‌شد.

سال‌ها از جمله معروف شهید بهشتی می‌گذرد که ما شیفتگان خدمتیم نه تشنگان قدرت.این جمله به منزله مانیفست و دیدگاه مسئولان حکومت در جمهوری اسلامی تلقی می‌شد.
اما حال با گذشت بیش از ۴۰ سال از آن زمان، نحله فکری بسیاری از مدیران کاملا برعکس و در حقیقت گفتمان مدیران اول انقلاب استحاله شده است. رفتارهای این افراد هیچ نسبتی با تلاش برای خدمت به مردم و جامعه ندارد. بویژه بعضی از مدیران دولت سیزدهم در بسیاری از مواقع، کاملا عریان و بدون هرگونه ظاهرسازی و تکلفی، نشان دادند که هدفشان از مسئولیت جز برای منافع شخصی و گروهی نبوده است.
نحوه عمل آنها بویژه در روزهایی که شکستشان در انتخابات برایشان روشن شده بود، جالب و موجب حیرت است. فارغ از همه سوءاستفاده‌هایی که در زمان انتخابات از جایگاه مدیریتی برای پیروزی کاندیدای مورد حمایت خود انجام دادند که به نوبه خود عملی مجرمانه و قابل پیگرد قضایی است، بعد از وضوح شکست به نحو شگفتی شروع به چپاول کردند. هر یک به قسمی و با وسع و امکان خود.
بیشترین تخلف از اخبار پراکنده استخدام بی‌حساب نیرو در شرکت‌های دولتی شنیده شده است ولی سهم کسانی که شاغل بودند نیز فراموش نشد. تصاویر احکام انتصاب و ارتقا گسترده نیروها برای رزومه‌سازی در رسانه‌ها منتشر شد. از میزان وجوه پرداختی و قراردادهای مالی کمتر خبری رسانه‌ای شد ولی باید در این خصوص بررسی کامل و دقیقی صورت بگیرد.
به نظر می‌رسد حادثه سقوط هلیکوپتر رئیس جمهور فقید، برنامه‌هایشان را بصورت غافلگیرانه‌ای تحت تاثیر قرار داد.
گروهی که برای مطامع مالی خود برنامه‌ای حداقل ۴ساله و احتمالا ۸ ساله درنظر گرفته بودند، به ناگاه آمال خود را بر باد رفته دیدند ولی به حد وسعشان کوشیدند که از خوان نعمت توشه‌ای بیاندوزند و در این زمانه رسانه و ارتباطات، هیچ ابایی از آشکار شدن اقداماتشان برای جامعه ندارند و گویا دلنگرانی زیادی هم از برخورد قهریه دستگاه‌های نظارتی نداشته‌اند.
رئیس جمهور پزشکیان قبل از تنفیذ تلاش نمود که با ارسال نامه به سرپرست دولت مانع شود ولی بعضی از مدیران با ادعای عدم امکان معطل گذاشتن کار مردم، بر مسیر ناصواب خود اصرار داشتند. کاری که سال‌هاست برگزیده‌اند و با عناوین زیبا محتوایی جعلی به جامعه تحمیل می‌کنند. مثلا برای فیلتر اینترنت و شبکه‌های مجازی، طرح صیانت و عنوان اقدام راهبردی برای رفع تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران را برای قانونی برگزیدند که بنا بر نظر رئیس جمهور و وزیر خارجه وقت، عامل اصلی ماندگاری تحریم بود.
در نمونه اخیر، در آخرین لحظات یعنی در روز تنفیذ حکم رئیس جمهور توسط رهبری، ۸ نفر با حکم سرپرست دولت سیزدهم، به مدت ۴سال به عنوان هیات امنای سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور منصوب می‌گردند.
هرچند دکتر پزشکیان در اولین اقدام خود، همه این تصمیمات را باطل اعلام نمود، ولی مطمئنا چنین رفتاری از سوی مسئولان ارشد اجرایی کشور که موجب وهن جایگاه اداری آنها در نظر مردم گردیده و از مهمترین عوامل نارضایتی عمومی است، به علت سوءاستفاده از مقام و جایگاه اداری قابل پیگرد کیفری است. این اختیارات باید در جهت مصالح اداری مملکت استفاده شود نه حقی شخصی است که بر اساس منافع شخصی و گروهی به دیگران بذل و بخشش گردد.
چاپ شده در روزنامه مردمسالاری20/5/1403

برچسب ها حاما اراده ملت احزاب قدرت مسعود خادمی

قلم حاما

زنان مدرن در جامعه ایرانی

زن مدرن به نوعی با جنبش فمینیستی پیوند خورده است که خواستار استقلال معنوی، فکری و اجتماعی بوده و با تمام قوا مدعی ساختن خود و مشارکت در جامعه است. شرایط زندگی او دیگر مانند زنان دیروز نیست و از تحصیلات بالاتری بهره می برد. و تعهدات او اکنون فراتر از مرزهای شخصی و داخلی است. اهداف جدید اجتماعی‌اش را به عنوان فردی منزوی دنبال نمی‌کند بلکه این کار را در جامعه‌ای از همفکرهایش انجام می‌دهد که دیدگاه‌های مشابهی با او دارند.

مشارکت سیاسی زنان، توسعه و دموکراسی

مقدمه مشارکت سیاسی زنان یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه اجتماعی و دموکراتیک در هر جامعه‌ای است. این مشارکت نه تنها نشان‌دهنده برابری جنسیتی بلکه بیانگر پویایی و تنوع در تصمیم‌گیری‌های سیاسی است. در دهه‌های اخیر، با افزایش آگاهی‌ها و تغییرات اجتماعی، زنان به طور فزاینده‌ای در عرصه‌های مختلف سیاسی نقش‌آفرینی کرده‌اند. اما هنوز هم چالش‌های متعددی پیش روی آنان قرار دارد. این مقاله به بررسی چالش‌ها و دستاوردهای مشارکت سیاسی زنان پرداخته و به راهکارهایی برای بهبود وضعیت فعلی اشاره می‌کند.

پی‌آمدهای اقتصادی- اجتماعی هوش مصنوعی و ضرورت سیاست‌گذاری برای توسعه پایدار

در بخش پیشین موضوعاتی مانند سیاستگذاری در زمینه‌ی حریم خصوصی و امنیت داده، عدالت و تعادل، و شفافیت و مسئولیت‌پذیری به اختصار بررسی شدند. در ادامه به تاثیرات اجتماعی-اقتصادی فن‌آوری هوش مصنوعی پرداخته شده است.

هزینه ناتوانی حاکمیت در کنترل اتباع خارجی را مردم می پردازند.

در بیشتر کشورهای مهاجر پذیر، معمولا مهاجران غیر قانونی، خاصه آن هایی که تخصص و سوادی ندارند، توسط دولت ها در کمپ های پناهندگی و مهاجرت اسکان داده شده و بعد از بررسی شرایط آموزش زبان و تخصص، نهایت برخی را جذب و برخی را به کشورهای خود بر می گردانند که تمام این سازوکارها و امکانات، با هزینه دولت ها انجام می شود.

ما تشنگان قدرتیم

سال‌ها از جمله معروف شهید بهشتی می‌گذرد که ما شیفتگان خدمتیم نه تشنگان قدرت.این جمله به منزله مانیفست و دیدگاه مسئولان حکومت در جمهوری اسلامی تلقی می‌شد.

کابینه پایتخت

فهرست پیشنهادی مسعود پزشکیان و شورای راهبردی دولت چهاردهم، یکشنبه ۲۱ مرداد منتشر شد. کهولت سن کابینه  با وجود چهار وزیر از دهه ۳۰، سیزده وزیر از دهه۴۰ و دو وزیر از دهه ۵۰ در نگاه نخست به‌چشم می‌آید. 

سایه‌ی '' نور '' در شهر

خبر کوتاه بود؛ تداوم فعالیت گشت‌نور. گشتی که بیش از پیش فضای جامعه را برای طیف گسترده ای از شهروندانش ناامن می‌کند، اما با تداومش گویی از مرجعی سایه نشین دستور می‌گیرد و بی توجه به سخنان رئیس جمهور مبنی بر تعطیلی طرح نور بر مدار دزد و پلیسی سابقش بازی می‌کند‌

دولت پزشکیان و مسأله مهاجران ایران

آماری تأییدنشده اما نه چندان دور از واقعیّت، حکایت از آن دارد که حدود هشت-میلیون ایرانیِ مهاجر در خارج از کشور، زندگی می کنند. این جماعت پراکنده از شهروندان ایران(diaspora) در اقصی نقاط جهان، نه تنها از نظر کمّی، بلکه به لحاظ کیفی نیز درخور اعتنا هستند؛ ازین روست که تدوین هرگونه برنامه میان مدت و درازمدت برای توسعه ایران، بدون لحاظ کردن این «دیاسپورا»ی نیرومند، نوعی فرصت سوزی است که در ادبیات دینی، کُفران نعمت نامیده می شود. طُرفه اینکه، بخش اعظم این مهاجران، در کشورهای پیشرفته ساکن هستند و ای بسا از کارگزاران توسعه  و ترقّی آن جوامع به شمار می آیند. 

لزوم شفاف‌سازی هزینه‌های انتخاباتی

انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری به پایان رسید و مسعود پزشکیان در پاستور مستقر گردید. ایشان در طول دوران مبارزات انتخاباتی تلاش نمود تا از دادن وعده‌های عامه‌پسند و تهییج‌کننده خودداری نماید و در حد مقدورات موجود به مردم و طرفدارانش قول بدهد. نگاه تخصص محور، سیستماتیک و علمی ایشان به مسائل؛ این نوید را به جامعه داد که در دولت ایشان شاهد رویکردهای علمی و تخصصی در اکثر حوزه‌های تحت اختیار ایشان باشیم.

انتخاب شاینبام پاردو در مکزیک، یک گام جدی برای حفاظت از محیط زیست

کلودیا شاینبام پاردو با پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری مکزیک، فصل جدیدی را در تاریخ این کشور رقم زده است. او که نخستین زن در این مقام است، با کارنامه‌ای برجسته در حوزه مسائل زیست‌محیطی وارد صحنه شده است. شاینبام که دکترای فیزیک دارد، پیش از این به عنوان شهردار مکزیکوسیتی اقدامات مهمی در جهت بهبود کیفیت هوا و توسعه پایدار انجام داده است.

قلم حاما