0 270 سه شنبه 24 مهر 10:20 دسته مطلب :قلم حاما کد مطلب : 6726
گفت‌وگو ابزار اصلی وفاق اجتماعی

غلامرضا باقری

گفت‌وگو ابزار اصلی وفاق اجتماعی

دولت چهاردهم نام وفاق ملی را برای خود انتخاب کرده است. این نام‌گذاری در پی انتخاباتی دوقطبی بین دو جریان سنت‌گرا و نوگرای جامعه، جالب توجه است. اگرچه بطور مشخص نمی‌توان پزشکیان را نماینده‌ی تمام‌عیار اردوگاه نوگرایان جامعه دانست ولی وعده‌ها و مطالبات پزشکیان مثل دسترسی آزاد به شبکه (اینترنت) و تنش‌زدایی با کشورهای غربی، همان خواست نوگرایان جامعه است.

دولت چهاردهم نام وفاق ملی را برای خود انتخاب کرده است. این نام‌گذاری در پی انتخاباتی دوقطبی بین دو جریان سنت‌گرا و نوگرای جامعه، جالب توجه است. اگرچه بطور مشخص نمی‌توان پزشکیان را نماینده‌ی تمام‌عیار اردوگاه نوگرایان جامعه دانست ولی وعده‌ها و مطالبات پزشکیان مثل دسترسی آزاد به شبکه (اینترنت) و تنش‌زدایی با کشورهای غربی، همان خواست نوگرایان جامعه است.
وفاق اجتماعی و همبستگی اجتماعی دو مفهوم نزدیک به هم هستند که هر دو از عوامل پایداری و ثبات در جامعه بحساب می‌آیند. وفاق اجتماعی بیشتر بر توافق و هماهنگی ارزشی و نظری تاکید دارد و همبستگی اجتماعی به وابستگی‌ها و پیوندهای عملی افراد جامعه اشاره می‌کند. 

پس از جنبش مهسا که تقابل نوگرایان با سنت‌گرایان جامعه شکل خیابانی پیدا کرد، حالا فرصت مناسبی پیش آمده است تا این دو جریان اجتماعی با کمک گفت‌وگو در جهت افزایش وفاق اجتماعی حرکت کنند.
بدون شک اولین و شاید مهم‌ترین ابزار ایجاد وفاق اجتماعی گفت‌وگو است. خوشبختانه در هفته‌های اخیر دو گفت‌وگوی مهم درباره مناقشات اجتماعی صورت گرفته است یکی گفت‌وگوی زیدآبادی و طائب درباره انتخابات ۸۸ و دیگری گفت‌وگوی نصیری و موگویی درباره اعدام‌های سال ۶۷.

یکی از موانع و تهدیدهای اصلی گفت‌وگو عدم مصونیت قضایی طرفین گفت‌وگو است. احضار زیدآبادی به دادسرای رسانه و همچنین مجرم شناختن عباس عبدی توسط هیئت منصفه‌ی دادگاه مطبوعات از خبرهای بدی است که باید برای آن فکری کرد. بدون شک اگر می‌خواهیم به گفت‌وگو در جامعه و افزایش توافق اجتماعی کمک کنیم باید مصونیت قضایی طرفین گفت‌وگو را تضمین کنیم.
 

برچسب ها حاما اراده ملت احزاب غلامرضا باقری دولت چهاردهم گفتگو

قلم حاما

چرا این مجموعه را ترجمه کردم؟

در جوامع دموکراتیک، این احزاب هستند که قوام‌بخش، تثبیت‌کننده و تعالی‌دهنده امر دموکراسی‌اند.

معرفی کتاب: آموزش حزبی؛ درس‌گفتارهای تشکیلاتی

«آموزش حزبی؛ درس‌گفتارهای تشکیلاتی» نوشته احمد حکیمی‌پور، نگاهی کاربردی و آموزشی به مفاهیم بنیادین کار حزبی و سازماندهی سیاسی است؛ کتابی مختصر اما پُرمحتوا که تجربه و تئوری را در مسیر آموزش نیروهای تشکیلاتی به‌هم پیوند می‌زند.

معرفی کتاب: «حاما حزب ما هست»

کتاب «حاما حزب ما هست» نگاهی تحلیلی به حزب اراده ملت ایران و مفاهیم کلیدی آن است. با نثری روان و تصاویر مستند، این اثر دعوتی به بازاندیشی در سیاست و مسئولیت اجتماعی است.

معرفی کتاب مردم سالاری اجتماعی (سوسیال دموکراسی)

نویسنده: توماس کاستینگ مترجم: خانم زهره رحیمی

معرفی کتاب کوره راه

معرفی کتاب کوره راه نویسنده: محمد فرهانچی کتاب کوره راه، از دو داستان بلند تشکیل می‌شود که در ادامه هر دو داستان را معرفی میکنیم.

به همین نحیفی سهم ما از تاریخ

معرفی کتاب "به همین نحیفی سهم ما از تاریخ" نویسنده: خانم زهره رحیمی

لزوم اجماع بر سر منافع ملی

لزوم اجماع بر سر منافع ملی نویسنده: کوروش الماسی کتاب مجموعه مقالات لزوم اجماع بر سر منافع ملی در مورد ویژگی منافع ملی بیان شده است.

کیک محبوب یک‌ پرستار

شاید بتوان گفت یکی از فیلم‌های ماندگار تاریخ سینمای ایران " کیک محبوب من" است. فیلمی که باوجود بی‌اقبالی از پخش در سینماهای ایران، اقبالی بلند برای دیده شدن در جهان داشت و دارد. روایت رنگین ‌و آشنا از زیست واقعی مردمی که دیدن زندگیشان روی نمایشگر، به آرزویی بعید تبدیل شده‌است.

ورودهای غیر مجاز

در همه ی کارخانجات و حتی شهرداری ها و... موسسه آموزشی علمی کاربردی داریم که تربیت تکنسین را به عهده دارند که سر فصل دروس آنها برای تربیت تکنسین و فرد ماهر در حرفه ایی تعریف شده است یعنی سر فصل و محتوای دروس آنها با سطح دروس دانشگاهی university فرق می کند. به عبارتی دیگر سبک تر و راحت تر است برای همین ورود به این موسسات آموزشی راحت تر از دانشگاه است.

رنگین کمان مدارس در ایران

بنابر بررسی های  صورت گرفته می دانیم که 23 نوع مدرسه در ایران در حال فعالیت  هستند از مدارس دولتی گرفته تا مدارس غیر انتفاعی، نمونه دولتی، هیأت امنایی، تیزهوشان(سمپاد)، شاهد، استثنایی، غیردولتی، خیریّه، و چندین مدرسه دیگر که همگی مبتنی بر یک نظام آموزشی  اقدام به ارائۀ آموزش به دانش آموزان می کنند.

قلم حاما