شیوه نامه نحوه رسیدگی به شکایات واصله به بازرسان حزب اراده ملت ایران (حاما)

 

ماده 1– شکایت از تخلفات اعضا موثر، ارکان، شعب و دفاتر، باید کتبی و با امضاء شاکی و شامل اطلاعات زیر باشد:

الف) مشخصات و نشانی شاکی (اعم از آدرس، تلفن و ایمیل)

ب) نام و نشانی فرد یا رکن مورد شکایت

ج) موضوع شکایت و مدارک مستند مربوطه

ماده 2 –با توجه به حوزه جغرافیایی تخلف، بازرس حوزه مربوطه به آن تخلف رسیدگی میکند.

ماده 3– درصورتیکه بازرس مکاتبه، صحبت تلفنی، حضور شاکی یا متشاکی را برای کسب توضیحات و کشف حقیقت لازم بداند ایشان موظف به ادای توضیحات کتبی یا شفاهی یا حضوری هستند. عدم توجه به درخواست بازرس بدون عذر موجه، میتواند قرینه ای برای کذب بودن  نسبت وارد شده باشد.

ماده 4– درصورت درخواست توضیح از طرف بازرس، شاکی و متشاکی موظف هستند ظرف مدت 10 روز پاسخ خود را مکتوب به بازرس ارائه نمایند و درخواست تمدید مهلت برای دادن پاسخ پذیرفته نمی شود.

ماده 5– بازرس پس از وصول پاسخ و یا انقضای مهلت مندرج در ماده 3، نسبت به شکایت رسیدگی و حکم مقتضی حداکثر ظرف مدت 10 روز صادر خواهد کرد و یک نسخه آن را به طرفین ابلاغ می کند. حکم صادره میتواند تا یک ماه مورد اعتراض قرار گیرد.

ماده 6- در صورتیکه بازرس رسیدگی به شکایت را لازم نداند یا در صلاحیت خود نداند موضوع را بدون صدور حکم با رد شکایت به شاکی ابلاغ خواهد نمود. شاکی می تواند در مهلت 10 روز به آن اعتراض کند، در آن صورت با رای اکثریت هیات بازرسی در مورد قابلیت و صلاحیت رسیدگی، بررسی صورت خواهد گرفت.

ماده 7- بازرس به استناد قانون احزاب و اسناد حزبی اعم از مرامنامه، اساسنامه، نظامنامه، منشور اخلاقی با ذکر موارد آن، احکام خود را صادر می نماید.

ماده 8- چنانچه بازرس برای رسیدگی و شکایات واصله علیه ارکان یا اعضا موثر نیازمند سند یا مدرکی باشد، کلیه ارکان و اعضای حاما مکلف به تحویل هستند.

ماده 9- رسیدگی بدوی برای شکایت از دفاتری که در آنها مجمع عمومی برگزار شده است، توسط بازرس اصلی همان شهرستان خواهد بود. در شهرستانهایی که مجمع عمومی برگزار نکرده اند، بر اساس پهنه بندی صورت گرفته بر عهده یکی از بازرسان اصلی حزب خواهد بود.

تبصره:

  • بازرس اول حزب: پهنه شمال و شمال غرب / پهنه شمال و شمال شرق (آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، گیلان، زنجان، قزوین، خراسان شمالی و رضوی و جنوبی، گلستان، مازندران، سمنان)
  • بازرس دوم حزب: پهنه غرب و جنوب غرب / پهنه جنوب و جنوب شرق (همدان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان، فارس، کهکیلویه و بویراحمد، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد)
  • بازرس سوم حزب: پهنه مرکزی و اعضای شورای مرکزی (تهران، البرز، قم، مرکزی، اصفهان، چهارمحال و بختیاری)

تعیین بازرس‌های هر پهنه با روش قرعه کشی بین سه بازرس اصلی حزب صورت خواهد گرفت. لازم به ذکر است که پهنه بندی حق ورود دیگر بازرسان هیات بازرسی را سلب نمی کند.

ماده 10- مرجع رسیدگی تجدید نظر، هیات بازرسی حزب خواهد بود و رای آن قطعی خواهد بود.

ماده 11 – در صورت تخلف یکی از بازرسان شهرستان و یا بازرسان هیات بازرسی، مسوول رسیدگی به آن تخلف و صدور حکم هیات بازرسی حزب خواهد بود.

ماده 12- در صورت لزوم، کلیه مکاتبات، ابلاغیه ها و ارائه اسناد و مدارک از طریق دبیرخانه حزب و با رعایت اصول محرمانگی اطلاعات صورت خواهد گرفت. پس از دبیرخانه، در صورت لزوم کمیته تشکیلات در روند ارائه مستندات و مدارک کمک خواهد کرد.

ماده 13- صدور احکام توسط بازرس یا هیات بازرسی با الگوبرداری از روش کارشناسان دادگستری صورت خواهد گرفت.