0 537 چهارشنبه 5 مرداد 04:25 دسته مطلب :اخبار روز کد مطلب : 3333
مداخله ادارات در امور روستاها اصلی‌ترین مشکل ماست

علی حیدری، رئیس شورای روستا کهریز بغازی و عضو سابق شورای شهرستان رزن در گفت‌وگو با اراده ملت عنوان کرد:

مداخله ادارات در امور روستاها اصلی‌ترین مشکل ماست

کهریز بغازی روستای کوچکی است واقع در ده کیلومتری شمال دمق با بیش از دویست خانوار و جمعیتی بالغ‌بر هزار و پنجاه نفر. اکثراً سکنه آن کشاورز هستند و بقیه نیز به دامداری و کاسبی مشغول‌اند. البته تعداد معدودی از اهالی نیز کارمند می‌باشند.

مشکلات روستاییان کشور این روزها بیشتر چیست؟
روستاهای کشور و روستائیان مشکلات زیادی دارند. از مسئله کمبود آب گرفته تا مسائل مربوط به مسکن و بقیه چیزها اما خیلی واضح بخواهم بگویم مداخله ادارات و سازمان‌های گوناگون در مسائل روستا بزرگ‌ترین مشکلات روستا محسوب می‌شود.

امسال ارز 4200 تومانی حذف شد و به دنبال آن افزایش قیمت نهادهای دامی را داشتیم، این مسئله چه تأثیری در معیشت دامداران و دهقانان گذاشته است؟
امسال دولت و مجلس نه‌تنها ارز ترجیحی را حذف کرده‌اند بلکه اصلاً نمی‌خواهد بگذارند که مسئله به شیوه دیگری هم حل شود. اگر صادرات و قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی آزاد باشد، دامداری که کل عمر خود را صرف همین شغل کرده و مهارت دیگری ندارد با افزایش قیمت‌ها در بازار آزاد گلیم خود را از آب بیرون می‌کشد. اما در حال حاضر علی‌رغم اینکه ارز ترجیحی برداشته‌شده است اما با مداخله دولت و قیمت‌گذاری اجباری برای محصولات دامی و کشاورزی، دامداری و کشاورزی نابودشده و به‌زودی شاهد برچیده شدن این  صنعت و کشاورزی از کشورمان هستیم.
ما انتظار داریم اگر حمایت در قالب تأمین نهاده‌های دامی یا بذر و کود صورت نمی‌گیرد و قیمت این محصولات بر اساس بازار تعیین می‌شود، متقابلاً نیز قیمت‌گذاری محصولات دامی و کشاورزی نیز بدون مداخله باشد.

شوراهای روستایی در این میان با توجه‌ به افزایش قیمت‌ها و کمبود آب چه تدابیر و راهکارهایی می‌توانند انجام دهند؟
شوراهای روستایی و حتی شوراهای بخش در جایگاهی قرار نگرفته‌اند که برای حل این جنس از مشکلات ارائه طریق کنند. گاهی اگر طرحی نیز از طرف نخبگان روستایی ارائه می‌شود با کم‌محلی و بی‌توجهی متولیان روبرو می‌شود. از طرفی مسیر و مکانیسم مشخصی نیز برای دریافت و اجرا این طرح‌ها وجود ندارد. اصلاً معلوم نیست که اگر طرحی نوشته شود باید به کجا ارائه شود و چه کسی متولی اجرا آن خواهد بود.
در سال‌های اولی که شوراهای روستایی شکل گرفتند امید زیادی به آن‌ها وجود داشت تا بتوانند با مشارکت روستائیان در راستای توسعه روستایی گام بردارند. اما در ادامه معلوم شد که دولت کماکان فعال مایشا در حوزه توسعه روستایی است و نمی‌خواهد در این موضوع آقابالاسر یا شریکی برای خود داشته باشد. لذا خیلی سریع شوراهای روستایی به حاشیه رانده شدند و الان کارکرد چندان مشخصی ندارند و بیشتر نقش نامه‌بر را در روستاها ایفا می‌کنند.
 

برچسب ها حاما اراده ملت احزاب کهریز بغازی

آخرین اخبار

سهمیه‌ها جز ایجاد نفرت نسبت به نیروهای ایثارگر جنگ ...

اراده ملت، فاطمه قدم: این روزها هر یک از موافقین و مخالفین وضع موجود اعم از سیاسیون، فمنیست ها، جامعه شناسان و ...

علم موضع گیری سیاسی ندارد

اراده ملت، فائزه صدر: بدنه علمی کشور روزهای سختی را پشت سر می گذارد. از انتشار اخباری مبنی بر اخراج اساتیدی که با جامعه همراهی دارند و جذب 15 هزار نفر هیات علمی همسو با نگاه سیاسی حاکم ...

فصلنامه خاطرات سیاسی شماره 21

فصلنامه خاطرات سیاسی شماره 21(تابستان1402) منتشر شد

اصلاحات به رشد و توسعه در کشور نظم داد دست دادن با رهبران آفریقایی چیزی به ما اضافه نمی‌کند

مجبوریم واقعیت را بنویسیم درحالی‌که حقیقت، چیز دیگریست.

جریان اصلاحات باید با کاندیدای خودش وارد شود

25 تیرماه خبرگزاری ایلنا مصاحبه‌ای با احمد حکیمی‌پور دبیرکل حزب اراده ملت ایران انجام داد که بنا به اهمیت آن، تصمیم گرفتیم که آن را در نشریه اراده ملت بازنشر می‌نماییم. این مصاحبه در دو قسمت تنظیم شده‌است.

پشت پرده توافق ایران و عربستان

چرا دموکراسی در خاورمیانه پا نمی‌گیرد

اعتقادی به کاندیدای پنهان و چراغ خاموش ندارم

ایلنا: با توجه به تغییرات صورت گرفته در جبهه اصلاحات، به نظر شما قرار است شکل جدیدی از فعالیت و ساماندهی را در این جبهه شاهد باشیم؟

حکمرانی حزبی مهم ترین مطالبه احزاب کشور است

فعالیت احزاب در ذیل حکمرانی حزبی قابل‌تحقق است. در واقع تا زمانی که ارتباط تعریف شده‌ای بین قانون احزاب و قانون انتخابات برقرار نشود، احزاب به معنای واقعی کلمه نخواهیم داشت.

اخبار روز