0 1123 شنبه 8 مرداد 10:43 دسته مطلب :ویژه منتخبین حاما در شوراها و مجلس کد مطلب : 3341
استان خوزستان را دریابیم

علی مجدم در گفتگو با اراده ملت عنوان کرد:

استان خوزستان را دریابیم

اراده ملت: چند سالی است استان خوزستان به علت دخالت های انسانی در محیط زیست، تغییر اقلیم، انتقال بین حوزه ی آب و تدوین سیاست های اشتباه در وزارت نیرو با بحران های خشک سالی، ریزگردها با منشاء داخلی و خارجی، کم آبی، خشک شدن تالاب ها و محدودیت کشت در کشاورزی مواجه شده است.

اراده ملت: چند سالی است استان خوزستان به علت دخالت های انسانی در محیط زیست، تغییر اقلیم، انتقال بین حوزه ی آب و تدوین سیاست های اشتباه در وزارت نیرو با بحران های خشک سالی، ریزگردها با منشاء داخلی و خارجی، کم آبی، خشک شدن تالاب ها و محدودیت کشت در کشاورزی مواجه شده است. در این رابطه پای صحبت علی مجدم دانش آموخته کشاورزی و عضو شورای مرکزی حزب و دبیر حزب در شهرستان اهواز نشستیم تا در این رابطه با ایشان گفتگوئی داشته باشیم.

آقای مجدم در حال حاضر وضعیت آب در استان خوزستان چگونه است؟

وضعیت آب چه برای مصارف خانگی و چه مصارف صنعتی و کشاورزی خوب نیست. مشکلات موجود باعث شده، علاوه بر اینکه آب شرب در خوزستان کیفیت لازم را نداشته باشد و شهروندان خوزستانی آب شرب خود را با صرف هزینه های زیاد (خرید دستگاه تصفیه آب خانگی یا خرید آب تصفیه شده) تهیه کنند، بلکه کشاورزی، صنعت و امنیت در خوزستان نیز به خطر افتد.

شما مشکل را در کجا میبینید؟

برابر با قانون توزیع عادلانه آب، آب پشت سدها متعلق به مردم و محیط زیست است ولی وزارت نیرو با ساخت سدهای بیشمار و تجمیع آب در پشت سدها این مالکیت قانونی را به نفع خود تصرف کرده، متاسفانه تفکر وزارت نیرو سد سازی است چون اعتبارت و بودجه ها را در آن میبیند؛ و در ادمه این سیاست غلط، دولت ها با بارگذاری های روز افزون بر آن، مصوبه توزیع عادلانه آب را به مصوبه حفاظت و صیانت از منابع آبی تبدیل کرده و اقدام به فروش آب می کند. در صورتی که برابر قانون، وزارت نیرو فقط حق فروش آبهای استحصالی را دارد نه آبی که مالکیت آن در اختیار کشاورز و محیط زیست است.

خیلی از فعالین زیست محیطی مدعی هستند که آب خوزستان باید در همین استان مصرف شود، نظر شما در این زمینه چیست؟

کاملا درست است. یکی دیگر از سیاست های اشتباه وزارت نیرو بعد از ساخت سد های بیشمار، انتقال بین حوزه ای آب از سرشاخه های کارون و برداشت از حقابه محیط زیست و انتقال آن به فلات مرکزی است که باعث ایجاد کانون های گرد و غبار در داخل کشور شده است. در واقع آب به جای طی کردن مسیر طبیعی خویش و ورود به رودخانه ها، به محلی رفته که وزیران در آن متولد شده اند. به عنوان مثال، توان حوزه آبریز زاینده‌رود یک و نیم میلیارد مترمکعب است ولی وزارت نیرو 2 و نیم میلیارد متر مکعب تخصیص داده است؛ یعنی توسعه کشاورزی و صنایع در استانهای کویری به بهای انتقال آب استان خوزستان. پشت این داستان آن وزیران، نماینده های مجلس یا سیاسیون هستند. باید پرسید وقتیکه سواحل جنوب و شمال وجود دارد تمرکز صنایع آب بر و انتقال آب به فلات مرکزی یعنی چه؟ متاسفانه وزارت نیرو بر خلاف اصول آمایش سرزمینی عمل می کند و این یعنی تعارض منافع در محیط زیست که باعث از بین رفتن محیط زیست در کشور شده است.

نمایندگان مجلس استان خوزستان که تعدادشان نیز کم نیست در این میان چه نقشی دارند؟

براساس قانون توزیع عادلانه آب، وزارت نیرو موظف به جبران خسارت کشاورزان، محیط زیست و تالاب ها است ولی در سایه کم کاری مسئولین استان به خصوص نمایندگان مجلس تاکنون فقط شاهد بهره برداری یا احداث تونل های عظیم برای انتقال آب از سرشاخه های کارون بودیم. با توجه به وضعیت کنونی منابع آب و مدیریت آن، نمی توان چشم انداز مناسبی برای خوزستان متصور کرد و در سال های آتی با توجه به تشدید تغییر اقلیم در کنار تداوم خشک سالی این شرایط بدتر می شود و این یعنی بیکاری و نارضایتی مردم خوزستان، مردمی که به شیوه های مختلف دین خود را به کشور پرداخت کرده اند.

در انتها شما چه توصیه ای در این زمینه دارید؟

در آخر کلام باید گفت، تصمیم گیری برای مدیریت علمی و کارامد منابع آب به خصوص، صنایع آب بر و کشاورزی به اندازه کافی در کشور به تعویق افتاده است و باید در این خصوص با مطالعات و تصمیمات علمی عاجل، تاخیر بوجود آمده را جبران کرد تا کشور در مسیر پیشرفت و توسعه قرار گیرد.

برچسب ها حاما اراده ملت احزاب خوزستان

آخرین اخبار

بازگشائی دفتر مرکزی حزب اراده ملت ایران

دفتر مرکزی حزب اراده ملت ایران با حضور احمد حکیمی پور ریاست شورای مرکزی و افشین فرهانچی دبیرکل حزب در دهه پایانی اردیبهشت ماه افتتاح می‌شود.

حضور طولانی مدت افراد در مسئولیت ها کار درستی نیست

رئیس شورای مرکزی حزب اراده ملت از انتخاب دبیرکل جدید حزب متبوعش خبر داد و گفت: دیگر تمایلی برای پذیرش این سِمت نداشتم.

افشین فرهانچی دبیرکل حزب اراده ملت ایران شد

آخرین جلسه شورای مرکزی حزب اراده ملت ایران با حضور اکثریت اعضاء و ریاست دکتر احمد حکیمی پور برگزار شد.

افشین فرهانچی کیست؟

دبیرکل جدید حزب اراده ملت ایران متولد سال 1349 در شهر همدان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا است.

فصلنامه خاطرات سیاسی شماره 23منتشر شد

پرونده اصلی این شماره به بررسی کتاب خاطرات مهندس پوری­ حسینی (آدم کسی نبودن!)، رئیس اسبق سازمان خصوصی­ سازی تخصیص یافته است.

کارآمدی مجلس را در گرو حضور شایستگان است

مجلس یازدهم در حالی به آخرین ماه های فعالیت خود نزدیک می شود که طی چهار سال گذشته در عمل به شعار های انتخاباتی نمایندگانش ناکام بود،

بیشتر آسیب های اجتماعی با فقر نسبت پیدا می کنند

چهل و پنج سال از پيروزی انقلاب می گذرد. اگر چه امروز کمتر از انگیزه های اقتصادی و نقش فقر اجتماعی در شکل گیری اعتراضات ...

رد صلاحیت یک عضو شورای مرکزی حزب اراده ملت ایران

به گزارش حاما نیوز  صلاحیت پیام فیض عضو شورای مرکزی حزب اراده ملت ایران و دبیر سیاسی و بین الملل روزنامه ستاره صبح برای کاندیداتوری در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی توسط شورای نگهبان احراز نشد.

با کنار گذاشتن سلیقه ای افراد، انتخابات را درگیر حاشیه نکنید

بیشتر رد صلاحیت شدگان در ثبت نام نامزدهای انتخابات مجلس و خبرگان رهبری، از اردوگاه اصلاح طلبان و یا از طیف سیاسی میانه رو هستند و...

طبقه متوسط بزرگ نشان می دهد توزیع ثروت در یک کشور عادلانه است

وقتی دانش آموز بودم، کتاب های درسی چهره لطیفی از فقر نشانمان می داد. به ویژه در دروسی مثل تعلیمات دینی؛ تصویر قالب، همنشینی فقرا با اولیای خدا بود.

ویژه منتخبین حاما در شوراها و مجلس