0 179 یکشنبه 24 دی 05:11 دسته مطلب :قلم حاما کد مطلب : 6575
تهدید مصرف محیط زیست جهانی

فاطمه امامی

تهدید مصرف محیط زیست جهانی

کشورهای در حال توسعه و فقیر اگر به طرف فقر اقتصادی و رکود بیشتری بروند تهدید بزرگی برای محیط زیست خواهند بود در کشورهای در حال توسعه ای که دچار فقر شده اند به محیط زیست پناه می برند و عدم مصرف نادرست از منابع آبی و گیاهی، خشک کردن جنگل ها، پیشروی زمین های زراعی و عدم مدیریت پسماند آسیب های جبران ناپذیری به محیط زیست می زنند که عواقب آن گریبانگیر کل کره ی زمین می گردد. زمین گرد است و هیچ آلودگی در آن گم نمی شود.

کشورهای در حال توسعه و فقیر اگر به طرف فقر اقتصادی و رکود بیشتری بروند تهدید بزرگی برای محیط زیست خواهند بود در کشورهای در حال توسعه ای که دچار فقر شده اند به محیط زیست پناه می برند و عدم مصرف نادرست از منابع آبی و گیاهی، خشک کردن جنگل ها، پیشروی زمین های زراعی و عدم مدیریت پسماند آسیب های جبران ناپذیری به محیط زیست می زنند که عواقب آن گریبانگیر کل کره ی زمین می گردد. زمین گرد است و هیچ آلودگی در آن گم نمی شود.
آلودگی آبها به دریا، اقیانوس و آبهای آزاد می رسد و میکرو پلاستیک ها در قطب و ته اقیانوس ها به چشم می خورند. برای همین سازمان بهداشت جهانی در کنار کلاس های آموزشی آنلاین که متولی آن دانشگاه های آمریکا و... هستند. باید خطر فقر را به عنوان یک هشدار پر خطر برای جهان اعلام کند. هر چند که برای رسیدن به یک اقتصاد سالم و دوری از فقر پذیرش نظام سیاسی دموکراتیک و پیوستن به بازار جهانی الزامی است.
فقیر شدن یک کشور باعث استفاده مستقیم از محیط زیست، فرآورده های آن و معادن می گردد و فقر اقتصادی و به دنبال آن فقر فرهنگی و عدم آگاهی می آورد. گرسنه نگهداشتن فرهنگی و عدم آگاهی کشورهای غنی از منابع، در دراز مدت باعث تخریب هر چه بیشتر محیط زیست خواهد شد. شمارش معکوس برای تغییر اقلیم شروع شده و این سیاست ها، جهان را مورد تهدید قرار داده است.
پس از بین رفتن جنگل های آمازون، هیرکانی، استرالیا و... هر چند وسعت آنها نسبت به یکدیگرمتفاوت می باشد ولی تخریب شدنشان باعث گرم شدن کره زمین و تغییر اقلیم می گردد. امسال کره زمین گرم ترین دمای خود را تجربه کرد. هرچند هشدار آن قبلا داده شده بود که امسال همراه با پاییزی گرم و با عدم تنوع در رنگ برگ های پاییزی و سبز بودن آن خود را نشان داد. تغییر اقلیم باعث تغییر ساعت بیولوژی رفتارهای تولید مثلی جانوران و تکثیر حشرات شده است و آن چیزی که در این فضای آشفته بیش از همه رشد خواهد کرد، آفات گیاهی است.
یکپارچگی درکشورها برای زدودن آلودگی محیط زیست و رعایت استانداردهای محیط زیستی و مدیریت پسماند و زباله باید همراه با همکاری در کاهش فقر و وصل شدن به بازار جهانی باشد و گرنه در حد یک شعار و تنها با سیر کردن ظاهری شکم های گرسنه مردم آفریقا همراه خواهد بود.
 

برچسب ها

قلم حاما

دکتر مسعود پزشکیان :"مهم ترین عهد من باشما؛ صداقت است.

چرا باید به ندای "هل من ناصر"ایشان لبیک گفت واجابت کرد.برای جانفشانی وخدمتگزاری او، آماده نصرت ویاری ایشان شد. چون به رساترین شکل ممکن از عمق وجودش،با راستی ودرستی با ملت عهد بسته است آنجا که می گوید: 'گردنم در گرو وعده هایم' بنابراین عهد وپیمان می بندیم.چه امروز،چه فردای انتخابات وپیروزی،به او وفادارباشیم. حال،چه باید کرد؟وظیفه چیست؟ الزامات این عهد چگونه باید باشد.انتظار از عهدگزاران چیست؟

روز گرامیداشت مقام معلم در آینه تاریخ

عموم مردم گمان می کنند  که نامگذاری روز معلم به مناسبت شهادت شهید مرتضی مطهری است در حالیکه روز گرامیداشت مقام معلم سابقه ای بیش از آن دارد و شهادت استاد مطهری در یازدهم اردیبهشت1358 باعث شد تا در تقویم نظام نوپای جمهوری اسلامی که آن زمان تنها چند ماهی از استقرارش نگذشته بود، تثبیت شود.

شفافیت در کلونی زنبورها

در کلونی زنبورها و در کندو، جایگاه تخم گذاری ملکه بزرگتر و تخم آن بزرگتر از تخم های زنبور کارگر است. و به طوری که جایگاه آن به طور شفاف دیده می شود، یعنی روی آن لایه شفافی است که تخم کارگر از ملکه تشخیص داده می شود. حالا اگر زنبورهای کارگر تخم اشتباهی یا به عمد، برای تکثیر ژن نوع خود در این کندوها تخم گذاری کنند و لارو ایجاد شود یک لارو نر و عقیم خواهد بود که توسط زنبورهای پلیس، معدوم می شوند و علت این کنترل و تخریب، شفافیت است.

هیولای جنگ

جنگ، بخشی از تمدن انسان است و شاید گفته شود که عمده جهش های تمدنی انسان، محصول جنگ است. اعراب، هنگامی متوجه زندگی خوب شدند، که به ایران و روم حمله کردند. و به‌همین علت با استفاده از ایرانیان و با حکومت بر خود ایرانیان زندگی راحتی برای خود ایجاد کردند. از سوی دیگر جنگ ابزاری برای استرداد حق و به جای خود نشاندن ظالم است، که اگر صورت نگیرد منابع و فرصت های بسیاری نابود می‌شود. 

چالش شوراهای شهر

عصر سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ نشست خبری اعضای شورای شهر کرج با اصحاب رسانه در سالن شهیدان نژادفلاح کرج برگزار گردید. در این نشست چهارساعته تعدادی از خبرنگاران و مدیران رسانه‌های مکتوب و مجازی سوالات خود را شفاف در خصوص مدیریت شهری و حواشی عملکردی شورا و شهرداری مطرح نمودند. به فراخور سوالات و تناسب آن با کمیسیون‌ها، اعضای شورا توضیحات و توجیهاتی ارائه نمودند که بعضا به دلیل عدم اقناع خبرنگاران سوال کننده به بحث‌های چالشی دو طرفه منجر گردید.

چرایی و چگونگی مواجهه با ناامکانی اتحادیه‌های کارگری

انتظار می‌رود که مخاطب گرامی در همین مطلع کلام، با دقت در عنوان یادداشت، دریابد که قرار نیست این نگاشته به وضعیت فقدان اتحادیه و چرایی این فقدان بپردازد. چرا که اساسا در خصوص تحقق نهادهای مدنی فراگیر و سازنده، نیازمند زیرساخت‌ها و فرایندها و قوانین و رویکردهایی در حاکمیت و جامعه هستیم، که در حال حاضر در حکومت و جامعه ایران فراهم نیست.

بیش از ۲۹ هزار کارگر طی یک سال قربانی حوادث کار شدند

درحالی‌که داده‌های آماری سازمان پزشکی قانونی از افزایش بیش از ۱۱ درصدی مرگ و مصدومیت کارگران در محیط کار حکایت دارد، مقام‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مدعی‌اند که آمار حوادث کار به زیر ۱۰ درصد کاهش یافته است.

آیا پیمان سنتو می‌توانست مادر اتحادیه‌ای همانند اتحادیه اروپا در منطقه خاورمیانه باشد؟

عضویت ایران در اتحادیه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای به سال‌های پس از جنگ جهانگیر دوم می‌رسد. امروزه سازمان‌ها و اتحادیه‌های اقتصادی بین‌المللی نقشی پررنگی- به ویژه در وضعیت اقتصادی و سیاسی جهان- ایفا می‌کنند که کمی با کارکرد این نهادها در گذشته متفاوت است. در جهان امروز دست‌کم پنج اهمیت می‌توان برای این اتحادیه‌ها برشمرد:

چرا نسل جوان علاقه ای به مشارکت در اداره کشور ندارد

 احسان خاندوزی وزیر اقتصاد دولت ابراهیم رئیسی در اظهار نظری کم‌سابقه درباره آینده مدیریت کشور گفته است؛ با نسلی مواجه هستیم که انگیزه و تمایلی در امر اداره کشور ندارند! روشن است که این ادعا ناظر به اوضاع و احوال جوانان متخصصی است که در هر جای جهان که باشند توان درخشیدن را دارند و گرنه برخی جوانان از ما بهتران که به دنبال بهره گیری از رانت های فراوان از محل تصدی های مدیریتی هستند هرگز روحیه خدمت‌گزاری خود را از دست نمی‌دهند! اما چرا به باور یکی از وزرای انقلابی دولت سیزدهم نسل جوان دیگر چندان علاقه ای به مشارکت در اداره کشور ندارد؟

تمرین دموکراسی

تغییر در مدیریت کلان حزب صحبت امروز و دیروز نیست. چند سالی می شد که آقای دکتر حکیمی پور _ دبیرکل سابق حزب اراده ملت ایران- اصرار بر این موضوع داشت که شخص دیگری از اعضای حزب سکان مدیریت را در دست بگیرد.

قلم حاما