0 503 دوشنبه 29 اسفند 07:19 دسته مطلب :دسته تیتر اصلی کد مطلب : 5483
در نبود سیاستمداران و احزاب واقعی باندهای قدرت و گروه های ذی نفوذ چرخه سیاست، قدرت و اقتصاد را در دست می گیرند

مصاحبه با دکتر احمد حکیمی پور دبیرکل و رییس شورای مرکزی حزب اراده ملت ایران

در نبود سیاستمداران و احزاب واقعی باندهای قدرت و گروه های ذی نفوذ چرخه سیاست، قدرت و اقتصاد را در دست می گیرند

به عنوان یک فعال سیاسی و حزبی تحولات و اتفاقات مهم سیاسی سال ۱۴۰۱ کدامند؟

به عنوان یک فعال سیاسی و حزبی تحولات و اتفاقات مهم سیاسی سال ۱۴۰۱ کدامند و کدامیک از این اتفاقات به لحاظ معنادهی و وزن، بر تحولات سیاسی کشور اثر بیشتری دارد؟
 مهمترین رویداد سال، جنبش اعتراضی ایرانیان داخل و خارج کشور، بدنبال مرگ مهسا امینی در محل پلیس امنیت تهران بود که بازتاب وسیع بین المللی داشت و کماکان به صورت مختلف ادامه دارد. این خیزش نه تنها تاثیر عمیق در افکار عمومی ایران وجهان داشت بلکه حکومت ها و دیگر نهادهای بین اللملی را هم تحت تاثیر قرار داد. ساخت قدرت و حکومت در ایران هم قطعا متاثر از این واقعه بوده و هست، ولی تاثیرات عملی و عینی آن به چه صورت خواهد بود، بایستی کمی بیشتر زمان بگذرد تا بتوان ارزیابی واقع بینانه از آن انجام داد. دیگر اتفاقات سال گذشته هرچند مهم هستند مخصوصا در حوزه مسائل اقتصادی و تلاطم های شدید آن، ولی همگی تحت الشعاع جنبش زن، زندگی، آزادی هستند. 
پدیده گشت ارشاد و معضلاتی را که در سوال اول اشاره فرمودید، با کشته شدن خانم مهسا امینی و تاثیر آن بر جنبشی که از همان ابتدا به نام ایشان شکل گرفت را چگونه ارزیابی می کنید ؟
دامنه و عمق رویدادهایی که بلافاصله بعد جریان ژینا امینی اتفاق افتاد، ریشه عمیق و چندین ساله دارد و ناشی از چندگانگی ساختاری، همراه با شکاف های افقی و عمودی متعدد در جامعه ایران است که به بهانه آن، رویداد شعله ور شد و تقلیل موضوع به معضلی بنام گشت ارشاد، باعث عدم تحلیل و تبیین درست تحولات ایران می شود. ولی ازاین واقعیت هم نباید غافل بود که رفتارهای زننده و توهین آمیزی که با زنان کشورمان مخصوصا دختران به عنوان گشت ارشاد صورت می گرفت و در فضاهای شبکه های اجتماعی دست بدست می شد در تحریک و تهییج افکار عمومی تاثیرغیر قابل انکارداشت.
جناب دکتر حکیمی پور بفرمایید که تغییر در مدیریت اطلاعات سپاه و برکناری آقای طائب چه تاثیری بر دامنه فضای سیاسی کشور داشت؟
برکناری حسین طائب، از ریاست سازمان اطلاعات سپاه، یک خبر غافلگیر کننده در فضای سیاسی کشور بود ولی اینکه چه آثار و تبعاتی در عرصه عمومی، خصوصا سیاست و کنشگران سیاسی بدنبال داشته و خواهد داشت، درحال حاضر چیز ملموسی قابل استناد و ارایه نیست. عرصه سیاست در ایران نیاز به تغییر نگاه و ریل گذاری جدید از سوی حاکمیت دارد و بایستی نگاه امنیتی و انتظامی تبدیل به نگاه حقوقی و قانونی شود و به این ترتیب، سپهر سیاست و کنش و واکنش های مربوط به آن کم تنش تر و کم هزینه تر خواهد شد. تغییر آقای طائب چنین شرایطی را نوید می داد و کماکان حوزه سیاست ورزی مدنی، منتظر آثار عملی چنین رویکردی هستند.
با توجه به روند اعتراضات و اینکه نقش احزاب در این تحولات قابل اعتنا نبوده است، اول اینکه بفرمایید این انفعال ناشی از چیست؟ دوم اینکه چه چیزی موجب پررنگ شدن جریانی به نام سلبریتی ها شد؟
در هر نظام سیاسی وقتی مجاری طبیعی و قانونی کنش های اجتماعی و سیاسی مسدود باشد، لاجرم مسیرهای دیگری شکل خواهد گرفت. در جمهوری اسلامی اگرچه قانون اساسی و قوانین عادی، تحزب و تشکل های سیاسی را به رسمیت شناخته، ولی هیچگاه احزاب مجال تاتیرگذاری موثر در روندها و فرآیندهای سیاسی نداشتند، هم از سوی حاکمیت و هم در فرهنگ عامه تا توانستند بر ضد حزب و نیروهای سیاسی اقدام و کارهای تخریبی انجام داده اند. در فرهنگ عامه، سیاست مدار منفورترین آدم معرفی می شود. متن منتسب به سهراب سپهری را «که بجای سیاستمدران یک درخت بکارید» را در روز درختکاری منتشر می کنند. این ها بی دلیل نیست. با این جو مگر کسی تمایل به کار سیاسی و حزبی پیدا می کند؟ و اساسا چیزی به نام حزب به درستی امکان شکل گیری پیدا می کند تا بتواند تاثیری بگذارد؟ در هیچ کجای دنیا سیاست ورزان مثل ایران تحقیر و تضعیف نمی شوند. پشت این داستان خبرهاست. برای این که در نبود سیاستمداران و احزاب واقعی، باندهای قدرت و گروهای ذی نفوذ غیر شفاف و غیر پاسخگو چرخه سیاست، قدرت و اقتصاد را در دست می-گیرند و هیچ کس هم آدرس درستی از آن ها ندارد. طبیعی است که در چنین شرایطی، چهره های مشهور هنری، دانشگاهی، ورزشی و غیره که محبوب مردم هستند و پایگاه اجتماعی دارند، خودبخود خلاء نهادهای سیاسی و مدنی را پر خواهند کرد. دراین خصوص سخن بسیار است و مجال جداگانه و وسیعی می طلبد.
حزب اراده ملت در خلال این اعتراضات چه اقدام موثری انجام داد؟
حزب اراده ملت ایران در حد خود، اوضاع سیاسی کشور را مورد بررسی و تحلیل قرار می دهد و در مواردی که نیاز بداند و تشخیص بدهد، در قالب اطلاعیه و بیانیه های رسمی، انتقادات و پیشنهادات را با مردم و مسئولین در میان می گذارد. در رویدادهای اخیر هم ما چهار بیانیه تاکنون صادرکرده ایم و فهم جمعی مان را از مشکلات اساسی کشور و راه حل های عملی متصور را صادقانه بیان کرده ایم که همه آنها در نشریه ارگان حزب و سایت رسمی مان درج شده و به اطلاع عموم رسیده است. علاوه بر این، نشریه حزب بطور مرتب بصورت دو هفته نامه در حال انتشار است و نزدیک به ۶۰ شماره از آن منتشرشده است که درآن جا بطور وسیع تر مسایل اساسی کشور از دیدگاه حزب اراده ملت ایران مورد بررسی و آسیب شناسی قرار گرفته است. لازم به ذکر است که همه شماره ها برای علاقمندان، قابل دسترسی در سایت حزب و سامانه طاقچه می باشد. سایت خبری حزب هم مرتب به روز می شود و با اعضا و هواداران در ارتباط مداوم هستیم. حزب ما همچنین تنها حزبی است که درحال حاضر انتشارات خاص خود را دارد و در طول سال های اخیر، ده ها عنوان کتاب تالیفی و ترجمه در موضوعات مورد علاقه و همسو با اهداف و خط و مشی حزب منتشر کرده است. ما به عنوان یک حزب از پایین، به اصل کم حرفی و پرکاری باور داریم، علاوه براین که تحولات کشورمان را مرتب رصد و دنبال می کنیم، برکار تشکیلاتی مداوم و مستمرِ معطوف به نتیجه ادامه می دهیم و درهمین راستا آموزش و ارتقای کیفی اعضا و افزایش مهارت های تشکیلاتی و کار جمعی را همواره در دستور کارمان داریم.
 

برچسب ها حاما اراده ملت احزاب حکیمی پور

آخرین اخبار

حضور طولانی مدت افراد در مسئولیت ها کار درستی نیست

رئیس شورای مرکزی حزب اراده ملت از انتخاب دبیرکل جدید حزب متبوعش خبر داد و گفت: دیگر تمایلی برای پذیرش این سِمت نداشتم.

افشین فرهانچی دبیرکل حزب اراده ملت ایران شد

آخرین جلسه شورای مرکزی حزب اراده ملت ایران با حضور اکثریت اعضاء و ریاست دکتر احمد حکیمی پور برگزار شد.

افشین فرهانچی کیست؟

دبیرکل جدید حزب اراده ملت ایران متولد سال 1349 در شهر همدان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا است.

فصلنامه خاطرات سیاسی شماره 23منتشر شد

پرونده اصلی این شماره به بررسی کتاب خاطرات مهندس پوری­ حسینی (آدم کسی نبودن!)، رئیس اسبق سازمان خصوصی­ سازی تخصیص یافته است.

کارآمدی مجلس را در گرو حضور شایستگان است

مجلس یازدهم در حالی به آخرین ماه های فعالیت خود نزدیک می شود که طی چهار سال گذشته در عمل به شعار های انتخاباتی نمایندگانش ناکام بود،

بیشتر آسیب های اجتماعی با فقر نسبت پیدا می کنند

چهل و پنج سال از پيروزی انقلاب می گذرد. اگر چه امروز کمتر از انگیزه های اقتصادی و نقش فقر اجتماعی در شکل گیری اعتراضات ...

رد صلاحیت یک عضو شورای مرکزی حزب اراده ملت ایران

به گزارش حاما نیوز  صلاحیت پیام فیض عضو شورای مرکزی حزب اراده ملت ایران و دبیر سیاسی و بین الملل روزنامه ستاره صبح برای کاندیداتوری در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی توسط شورای نگهبان احراز نشد.

با کنار گذاشتن سلیقه ای افراد، انتخابات را درگیر حاشیه نکنید

بیشتر رد صلاحیت شدگان در ثبت نام نامزدهای انتخابات مجلس و خبرگان رهبری، از اردوگاه اصلاح طلبان و یا از طیف سیاسی میانه رو هستند و...

طبقه متوسط بزرگ نشان می دهد توزیع ثروت در یک کشور عادلانه است

وقتی دانش آموز بودم، کتاب های درسی چهره لطیفی از فقر نشانمان می داد. به ویژه در دروسی مثل تعلیمات دینی؛ تصویر قالب، همنشینی فقرا با اولیای خدا بود.

فصلنامه خاطرات سیاسی شماره 22 منتشر شد

پرونده اصلی این شماره به «تبارشناسی جناح چپ و راست در سیاست پسا انقلاب ایران» اختصاص یافته­ است

دسته تیتر اصلی