0 137 یکشنبه 27 آذر 10:16 دسته مطلب :دسته اخبار حاما کد مطلب : 4431
اعدام به پاشیدن بنزین بر آتش خشم معترض می‌ماند

محمدعلی ابطحی، معاون رئیس‌جمهور دولت اصلاحات در گفت‌وگو بااراده ملت تشریح کرد:

اعدام به پاشیدن بنزین بر آتش خشم معترض می‌ماند

در پایان سومین ماه از اعتراضات و ناآرامی‌هایی که به دنبال مرگ مهسا امینی در ایران شکل گرفت قرار داریم. در روزهای اخیر حکم دو معترض دستگیر شده، محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد که به اعدام محکوم شده بودند اجرا شد.

اراده ملت، فائزه صدر: در پایان سومین ماه از اعتراضات و ناآرامی‌هایی که به دنبال مرگ مهسا امینی در ایران شکل گرفت قرار داریم. در روزهای اخیر حکم دو معترض دستگیر شده، محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد که به اعدام محکوم شده بودند اجرا شد. اعدام این دو جوان موجی از واکنش‌ها را در برداشت برخی از فقها نسبت حکم محاربه را به جرم این افراد نادرست دانستند. جامعه‌شناسان و روان‌شناسان بسیاری به دنبال انتشار خبر از تأثیر منفی اعدام‌ها بر فضای اجتماعی ملتهب کشور سخن گفتند. اراده ملت در گفت‌وگو با محمدعلی ابطحی، معاون رئیس‌جمهور دولت اصلاحات تأثیر اجرای حکم اعدام را بر اعتراضات بررسی کرده که در ادامه می‌خوانید:

در هر دو طرف ماجرا چه در بخش معترضین و چه در حاکمیت شاهد رفتارها و تصمیماتی خشونت‌بار هستیم. وضعیت اعتراضات اخیر را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
اعتراضات اخیر متأسفانه هم از جانب حاکمیت و هم از طرف بخش افراطی معترضین به نقطه سختی‌کشیده شده است از این منظر اعتراضات در شرایط شکننده‌ای قرار گرفته است. هر دو گروه بر طبل خشونت می‌زنند و معلوم نیست این خشونت به جا خواهد رسید.
به عقیده من این فضای آکنده از خشم و خشونت باید به‌سرعت به سمت عقلانیت هدایت شود وگرنه شرایط آینده مبهم خواهد بود. از جانب معترضان، گفت‌وگوها باید بر اساس مبانی مورد پذیرش در ساختار مبارزاتی شکل بگیرد و حاکمیت نیز باید دست از سرکوب بردارد در غیر این صورت بحران همچنان ادامه خواهد داشت.
طبیعتاً در شرایط فعلی ابتدا باید مصالح جامعه را موردتوجه قرارداد. مرتباً گفته می‌شود که حفظ حاکمیت از اوجب واجبات است، درحالی‌که یکی از راه‌های حفظ حاکمیت این است که با افکار عمومی جامعه همراه شویم.
کسانی که معترض هستند حرفی برای گفتن دارند و خواسته‌ای دارند. حتی کسانی که در اعتراضات رفتارهای خشونت‌آمیز داشتند واقعاً قصد کشتن هم‌وطن خود را نداشتند. نقش فضاسازی‌ها و جوسازی‌ها و هیجانات نسل جوان نباید نادیده گرفته شود. حاکمیت باید متوجه باشد که مسئله خشم و هیجان در وجود جوان چیزی غیر از عنصر دشمن و دشمن خارجی است.
من عقیده دارم مسیری ملایم‌تر و آرام‌تر و رفتاری مهربانانه‌تر بیشتر می‌تواند نقش پدری حاکمیت را روشن کند و برای آرام‌سازی فضا کمک ‌کننده‌تر است.


انتشار خبر اعدام‌ها باتوجه‌به کم‌سن‌وسال بودن جوانان دستگیر شده موجی از انتقادات را به همراه داشت نظر شما دراین‌رابطه چیست؟
یکی از فشارهای حاکمیت بر معترضان استفاده از ابزار اعدام است. من از نظر فقهی و حقوقی وارد بحث اعدام نمی‌شوم؛ ولی حقیقت موجود این است که اعدام، ابزار کارآمدی نیست. در چنین شرایط حساسی استفاده از ابزار اعدام بیشتر منجر به تحریک غضب و خشم و کینه جامعه می‌شود.
وقتی جامعه ناراضی است ابزار اعدام به پاشیدن بنزین بر آتش نارضایتی آنها می‌ماند که این شراره‌ها را شعله‌ور خواهد کرد.
چرا برخی از کشورها کلاً اعدام را حذف کرده‌اند؟ احکام سنگین در بسیاری از کشورها با قانون منطبق است. مناسب این است که در ایران نیز احکام به سمت قانون متمایل شود تا اینکه برای احکام سنگینمان به دنبال عناوین شرعی باشیم. وقتی اعدام با استفاده از عناوین شرعی انجام‌گرفته باشد تضاد و تقابلی بین دین و شرع در اذهان ایجاد می‌کند.
در تمام ادیان الهی توصیه شده است در مورد خون و خونریزی احتیاط کنند. حکومت قدرت زیادی دارد؛ ولی در اختیار داشتن قدرت به این معنی نیست که مجاز به استفاده از قدرت علیه مردم باشیم. نباید در مقابل مردم معترض از قدرت حداکثری استفاده کرد.
چنین برخوردی هرگز نمی‌تواند تأثیری بر آرام‌سازی شرایط به جا بگذارد. برخورد حداکثری حاکمیت با معترض جامعه را به هم می‌ریزد. جان گرفتن از یک انسان که کار آسانی نیست.
مسئله این‌طور نیست که اگر اعدامی صورت نگیرد گویی گناهی صورت نگرفته و کسی خطایی مرتکب نشده است. مجرم باید مجازات شود؛ ولی در هیچ شرع و هیچ قانونی کسی اعدام‌کردن را واجب نکرده است.
اعتراضات امروز به چینش شهرهای شمال کشور می‌ماند که یکی تمام نشده دیگری شروع می‌شود. اعتراضات به هم‌پیوند خورده و بسط پیدا می‌کند پس رفتارهای خشونت باری نظیر اعدام در فرونشاندن اعتراضات نقشی نخواهد داشت؛ چون خود به‌تنهایی شروعی بر اعتراضی دیگر است.


اصلاحات در کدام نقطه از تاریخ ایران 1401 ایستاده است؟ نسبت اصلاحات با وضعیت فعلی جامعه چیست؟
من کسی هستم که هنوز هم عقیده دارد اصلاحات تنها شیوه‌ای است که می‌تواند برای کشور مفید واقع شود. اصلاحات روشی کم ضرر است و مخاطره‌ای برای آینده کشور ایجاد نمی‌کند.
اما باید واقعیت را بپذیریم جامعه سال‌های زیادی منتظر اصلاحات ماند. حاکمیت در دهه‌های گذشته تمام توانش را برای مقابله به اصلاحات به کاربست.
از سوی جریانات خارج از کشور نیز به اصلاحات تاختند؛ چون ظرفیت اصلاحات در ساختن جامعه و ایجاد رضایت در جامعه را به‌خوبی درک کرده بودند.
حاکمیت در داخل و جریانات خارج از کشور همه بر علیه اصلاحات کار کردند و این جریان سازنده را به گوشه کوچه به نبستی هدایت کردند تا دیده و شنیده نشود.
متأسفانه، حکومت تنها راه سرکوب را بلد است. راه‌های بسیاری وجود دارد تا جامعه آرامش پیدا کند. راه سرکوب تا اینجا پاسخ خوبی به ما نداده است.

برچسب ها حاما اراده ملت احزاب محمد علی ابطحی

آخرین اخبار

در نبود سیاستمداران و احزاب واقعی باندهای قدرت و گروه های ذی نفوذ چرخه سیاست، قدرت و اقتصاد را در دست می گیرند

به عنوان یک فعال سیاسی و حزبی تحولات و اتفاقات مهم سیاسی سال ۱۴۰۱ کدامند؟

فصلنامه خاطرات سیاسی شماره 19

فصلنامه خاطرات سیاسی شماره 19 (زمستان1401) منتشر شد

وظیفه حکومت ها حفظ امنیت اجتماعی است

مسمومیت دانش آموزان باعث سلب اعتماد عمومی و برهم خوردن امنیت روانی و اجتماعی شهروندان شده است

اجرایی شدن توافق ایران و چین برنامه ریزی غرب را به هم می زند

اراده ملت، فائزه صدر: سفر رئیس جمهور ایران به چین در میانه تنش پکن و واشنگتن انجام گرفت. اگرچه این سفر برای ایران در راستای تقویت روابط اش با کشوری دوست تعریف می شود اما از نگاه میزبان می توان به انگیزه های دیگر چین از این دعوت اشاره کرد. رابطه با چین شاهرگ حیاتی اقتصاد جمهوری اسلامی است

پکن نشان داد شراکت راهبردی با جمهوری اسلامی برایش اهمیت دارد

اراده ملت، فائزه صدر: در هفته ای که گذشت رئیس جمهور در راس هیاتی بلند پایه عازم پکن شد. تبلیغات فراوان رسانه های داخلی از روزها پیش از این سفر آغاز شد و همواره تاکید بر این بود که این سفر رسمی به دعوت رییس جمهور چین انجام شده است.

ورزشکاران همیشه در کنار مردم بوده‌اند

این هفته پای صحبت آقای علیرضا برزوئی مقدم عضو با سابقه حزب اراده ملت ایران و یکی از سه بازرس اصلی شورای مرکزی نشستیم. ایشان سالهاست در کانون هواداران باشگاه استقلال نقش مدیریتی دارند. علاوه بر این سابقه و تجربیات گسترده ای نیز در مبارزات سیاسی و حزبی دارند.

بیانیه دفتر سیاسی حزب اراده ملت ایران در خصوص وقایع اخیر کشور

این روزها آنچه در حوزه عمومی به عنوان رابطه بین جامعه و حاکمیت می‌گذرد نشان دهنده وخیم تر شدن شرایط و افزایش گسترده  و عمیق تر شدن بحرانهای کشور است، وضعیت نابسامان اقتصادی و ناکارآمدی دولت در سامان آن، تحولات سریع و عمیق اجتماعی و بحرانهای ناشی از آن ...

اقتصاد کشور در برابر هزینه نزاع‌های جمهوری اسلامی ناتوان است / حادثه اصفهان در برابر عملیات زلزله برانگیز فلسطینیان همچون یک خراش بود

 بعد از پیروزی انقلاب، جمهوری اسلامی از آغاز راه خود به اسرائیل اعلان جنگ داد و هدف خود را در نابودی اسرائیل تعریف کرد و در آشکار و نهان روی این هدف تأکید کرده است.

مشکلات به حدی است که به‌عنوان مسئول اتحادیه، از صنف ام بیزارم!

اراده ملت، فائزه صدر: تنش‌هایی که طی یک دهه اخیر با کمبود مرغ یا گران شدن این کالا در بازار رخ داد، نشان داد این منبع پروتئینی در امنیت غذایی، آرامش جامعه و تنظیم بازار نقش مهمی ایفا می‌کند. زنجیره تولید و توزیع و تأمین مرغ مشاغل زیادی را در خود جا داده است.

مسئولیت‌پذیری، بزرگ‌ترین ارمغان احزاب

اراده ملت، فائزه صدر:  یکی از آرزوهای نخبگآن‌که به‌عنوان نیاز کشور از آن صحبت می‌کنند، تشکیل نظام حزبی در ایران است

دسته اخبار حاما